Economie

Vizită în teren la lucrările de pe râurile Călmăţuiu şi Bratcov

vizitavizita1Miercuri, prefectul judeţului Teleorman, alături de directorul general al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea, Tatiana Maria Diaconu, şi de Ion Barbu, director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Teleorman, a efectuat o vizită la o lucrare în comuna Călmăţuiu, lucrare aproape finalizată, în acest moment în zonă executându-se lucrări de decolmatare a râului Călmăţui. Pe cursul râului Călmăţui s-au efectuat lucrări pe o lungime de 2,5 kilometri dintr-un total de 3 kilometri, ce are ca scop mărirea capacităţii de tranzitare a undei de viitură şi apărare împotriva inundaţiilor , cu precădere în intravilanul localităţii.

În Roşiorii de Vede s-a verificat situaţia existentă pe râul Bratcov, unde s-au efectuat lucrări de decolmatare a albiei şi lucrări de supraînălţare terasamente dig, pe ambele maluri, în zona de intrare în localitate a râului.

Lucrarea este efectuată în parteneriat de specialiştii SGA Teleorman, cu utilaje de la Apele Române, în parteneriat cu Primăria Călmăţuiu, cea care asigură combustibilul pentru utilajele folosite. Având în vedere că termenul final al lucrării este jumătatea lunii viitoare, Carmen Daniela Dan a profitat de prezenţa directorului ABA Argeş-Vedea şi i-a solicitat aprobarea suplimentării utilajelor în zonă în vederea finalizării lucrărilor în termenul stabilit.

De precizat că, după finalizarea lucrărilor în comuna Călmăţuiu, toate utilajele vor fi direcţionate în localitatea Dobroteşti, sat Merişani, pentru a se finaliza lucrările aflate în derulare pe râul Tecuci. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.