Politic

Viorica Dăncilă, Teodorovici și Fifor, la Conferinţa Județeană de alegeri a PSD Teleorman

Astăzi, la Alexadria, cei  394 de delegaţi ai organizaţiilor PSD din judeţul Teleorman s-au reunit  în Conferinţa Județeană de partid pentru a alege noile structuri de conducere ale Organizaţiei judeţele. În preambului exprimării votului pentru alegerea preşedintelui, preşedintelui executiv şi a celor 15 vicepreşedinţi plus doi de drept, actualul preşedinte interimar Adrian Gâdea, a dat cuvântul invitaţi lor, de la  de la Ecateria Andronescu, ministrul Educației, şi continuând cu Carmen Dan, ministru Mai, până la ministrul Cuc de la Transporturi, pentru a-şi prezenta  mesajele adresate social-democraţilor teleormăneni. Toţi au avut cuvinte frumoase de spus, dar şi lansări de iniţiative pentru a colabora în diverse domenii de activitate economică, de învățământ şi socială cu autorităţile locale şi cu firme private pe divese domenii de colaborare public – privat. În continuare, au fost prezentate mai multe rapoarte de activitate de către Adrian Gâdea şi Victor Drăguşin, de la Raportul de activitate al Organizaţiei Judeţene  pe perioada februarie 2016-iulie 2019, precum şi Programul de activităţi al Organizației Județene pentru perioada 2019 -2023, încheindu-se astfel materialele oficiale despre cum  au activat membrii PSD în peioada amintită.

Și, ultimul punct pe ordinea de zi, dar şi cel mai așteptat, a fost cel privind alegerea preşedintelui, preşedintelui executiv şi a vicepreşedinţilor Organizaţiei Judeţene Teleorman. Cu unanimitate de voturi  prin vot la vedere, au fost aleşi,  Adrian Gâdea, în funcţia de preşedinte  al PSD Teleorman, Victor Drăguşin, în cea de preşedinte executiv, şi toți cei 15 vicepreşedinţi plus doi de drept, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi preşedinta Organizatiei de femei.

În ultima parte, fără presă,  premierul Dăncilă şi ministrul Teodorovici s-au adresat  celor prezenţi  cu intervenţii prin care  au făcut unele aprecieri la activitatea Organizaţiei Teleorman pentru rezultatele  bune obţinute la alegerile europarlamentare, dar şi pentru implementarea mai multor programe, atât guvernamentale, cât şi cu fonduri europene pentru dezvoltarea comunelor, oraşelor  şi municipiilor pe care reprezentanţii PSD-ului le conduc.

La conferinţa de presă susţinută de premierul Dăncilă, ministrul de Finanţe Teodorovici şi Fifor, secretarul general al PSD, Ziarul Teleormanul a avut unele întrebări legate de remanierea Guvernului, respectiv de ce doar opt ministere au intrat în evaluare şi care urmează să fie discutate astăzi în CEx la pachet. Răspunsul premierului a fost că  ministerele au fost grupate după unele criterii politice, dar că toate vor intra în această evaluare şi acolo unde se va lua hotărârea politcă de schimbare, ministrul respectiv  va fi schimbat. Deocamdată însă, nu s-a ajuns la un stadiu final. De asemenea, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă a mai fost întrebată dacă este în sondajele comandate pentru  stabilirea candidatului social- democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie anul acesta. Răspunsul a fost că da, este în toate sondajele şi aşteaptă să vadă în ce măsură se poate angaja în această luptă pentru a câştiga, efectiv, alegerile prezidenţiale.

One Comment

  1. Adrian Gidea n-ar fi trebuit sa candideze si n-ar fi trebuit sa fie ales ! Pt. ca este inculpat intr-un dosar de mare coruptie , iar aceasta este o mare problema pt. un om politic si pt. partidul lui ! Pt. PSD era mai folositoare alegerea lui Dragusin ! Parerea mea !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.