Politic

Viorica Dăncilă: „Am solicitat minim o femeie pe loc eligibil în fiecare judeţ la alegerile parlamentare” – Cine va fi femeia în Teleorman?

Despre prezenţa femeilor pe listele de candidaturi ale partidelor politice la alegerile locale şi parlamentare din acest an a curs multă cerneală. Lideri politici de stânga sau de dreapta au susţinut, la unison, necesitatea ca un procent semnificativ de reprezentante ale organizaţiilor de femei să se regăsească atât în structurile de conducere ale formaţiunilor politice, cât şi pe listele de candidaturi cu care au venit în faţa electoratului la scrutinul de pe 5 iunie. De altfel, este de aşteptat ca şi la alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 11 decembrie partidele politice să aibă femei pe listele de candidaturi, pe locurile considerate ca fiind eligibile.

În ceea ce priveşte stânga din judeţ, despre femeile social-democrate care îndeplinesc criteriile pentru un loc pe lista de candidaturi ale PSD ce le-ar putea trimite în Parlament, Liviu Dragnea a precizat deja că organizaţia judeţeană are suficiente resurse şi, deşi nu a dorit să facă publice nume, liderul social-democraţilor a precizat că „poate se ştiu deja doamnele” care vor candida.

„Ne dorim femei în politică nu doar de dragul procentului de 30%. Am solicitat acest procent, acest minim o femeie pe loc eligibil în fiecare judeţ la alegerile parlamentare, nu pentru a da bine, ci pentru că femeia are locul ei în societate şi a dovedit că merită acest loc şi în politică şi administraţie publică. A existat o directivă europeană privind cotele de gen. PPE a votat împotriva acestor cote, în ceea ce priveşte egalitatea de gen. În schimb noi am militat mereu pentru egalitate. Femeile merită să facă politică, să ocupe funcţii, pentru că sunt mai conştiicioase, mai serioase şi mai determinate să facă lucruri bune. Şi după cum se vede trendul european şi mondial este de promovare a femeii în funcţii importante şi foarte importante”, a precizat Viorica Dăncilă, lidera femeilor social-democrate, cea care a militat, de altfel, de-a lungul timpului, pentru adoptarea procentului de 30% pentru femei în structurile de conducere ale PSD şi pe listele partidului.

În actuala legislatură, PSD Teleorman are, în Parlament, patru deputaţi şi trei senatori, Cătălina Ştefănescu fiind singura prezenţă feminină în Legislativ a stângii din judeţ, iar pentru alegerile ce vor avea loc peste numai câteva luni, dintre aceştia, doar prezenţa preşedintelui PSD Liviu Dragnea fiind una dată ca şi sigură, cu toate că unii dintre parlamentarii social-democraţi au dat de înţeles deja că-şi doresc noi mandate.

Pe de altă parte, în rândurile social-democraţilor din judeţ sunt vehiculate nume noi pentru Parlament, şi, cel mai probabil, unul dintre locurile considerate eligibile pentru PSD va fi ocupat de o social-democrată. Numele doamnei care va reprezenta judeţul Teleorman în Legislativ pentru următorii patru ani pare să fie însă o surpriză, în contextul în care variantele vehiculate în ultima perioadă încep să fie eliminate rând pe rând. E adevărat că, deocamdată, şi eliminările se fac tot la nivel de discuţii neoficiale. (Violeta Mocanu)

5 Comments

 1. Doamna Dancila, esti femeie, si esti platita ca europarlamentar de atatia ani. ce anume ati facut concret pentru femei?si pentru orice in general. ca nu prea am auzit nimic despre activitatea domniei tale . poate doar cat ai salariu.. deci, decat femei ca dumneavoastra in politica,femei care sa imbunatateasca o statistica, mai bine lipsa, ”lipsa” pe care personal mi-o doresc in legatura cu toata clasa politica actuala a Romaniei ! cum de am ajuns unul dintre cele mai sarace judete ale tarii cu asemenea oameni politici de …soi? dumneavoastra stiti ,doamna Dancila ? sau nu stiti fiindca nu lucrati in tara? …

 2. Ce a facut concret tanti expirata a politicii? Se screme de ani buni sa scoata 4 cuvinte promovarea femeilor in politica de fiecare data cand sunt alegeri aceleasi cuvinte promovarea femeilor in politica.Sunt femei care fac ceva in politica dar nu din judetul teleorman aici criteriile sunt altele pe care le cunosc toti asa ca la cratita si sa mai apareti niciodata de dragul imaginii care oricum e sifonata.

 3. Rosioreanul

  Cristiana SAVU-PIPER ar fi parlamentarul cel mai potrivit!Frumoasa, inteligenta, neprihanita, modesta, valoroase!!!!Merita o sansa aceasta nestemata a politicii teleormanene!

 4. glasul recunostintei

  Ionica Magereanu primarul comunei storobaneasa va fi aleasa

 5. Profesor alexandrean

  Ati promis in campania electorala locala, alaturi de domnul Adrian Gidea, reformarea din temelii a invatamantului teleormanean, incetarea favoritismelor si pilarelior!Ca de obicei s-a rezolvat, nu se poate!Sper ca nu veniti iar in Alexandria intre blocuri sa ne cereti votul in toamna aceasta…mai ales in PECO, da???

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.