Politic

Viorica Dăncilă, în mijlocul unui scandal

viorica-dancilaIoan DUMITRESCU

Europarlamentarul Viorica Dancilă, vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European, a fost prinsă într-un scandal în grupul europarlamentarilor români. Se pare că a existat un conflict verbal între Viorica Dăncilă şi Gabriela Firea, pe de o parte, şi Cătălin Ivan, pe de altă parte. Încercând să sară în apărarea celor două doamne, preşedintele executiv al Partidului Social Democrat, Liviu Nicolae Dragnea, a intervenit, numindu-l pe Cătălin Ivan puşti obraznic.

La rândul său, Cătălin Ivan a încercat să se disculpe: „Sunt uimit pentru că nu ştiu unde sunt jignirile. Eu am proprietatea termenilor şi cei şapte ani de acasă mă obligă să nu jignesc nici un coleg de partid, cu atât mai mult două colege cu care am lucrat”. Cu toate acestea, Cătălin Ivan a fost etichetat de Liviu Nicolae Dragnea drept puşti obraznic. Europarlamentarul Ivan a reacţionat, declarând că termenul de puşti obratnic este o jignire. „Puşti obraznic e o jignire. Vreau să-l întreb pe Liviu Nicolae Dragnea dacă am fost obraznic şi în 2012 când am luat apărarea celor şapte milioane patru sute de români care au votat la referendum, în plenul Parlamentului European în faţa doamnei Viviane Helding? Sau acum când am negociat toate funcţiile importante, şi Partidul Social Democrat are o influenţă în Parlamentul European”.

Cătălin Ivan susţine şi faptul că ar fi normal ca în Partidul Social Democrat să existe mai multe puncte de vedere. „Poate obrăznicia vine din faptul că nu sunt de acord cu propunerile sale (n.r. ale lui Liviu Nicolae Dragnea). Dar într-un partid democratic ai voie să ai şi alte opţiuni, există mai multe viziuni, mai multe curente, mai multe păreri. E o dezbatere, nu putem să fim de acord, şi aici suntem mai mulţi în categoria obraznicilor”.

Înţelegând că este posibil ca în Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat urmează să fie sancţionat, europarlamentarul Cătălin Ivan sugerează că în acest caz ar trebui să fie sancţionat şi preşedintele executiv al social democraţilor, Liviu Dragnea: „Ce sancţiuni voi primi eu în Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat pentru ceea ce nu am făcut, va trebui să primească şi domnul Liviu Nicolae Dragnea, pentru ceea ce a făcut”.

Este posibil ca până la Congresul Partidului Social Democrat din primăvară, să apară mai multe scandaluri în sânul respectivei formaţiuni politice, pe de o parte pentru că se va căuta găsirea vinovaţilor pentru pierderea alegerilor prezidenţiale, iar pe de altă parte pentru că deja există o stare de nervozitate în partid, care va creşte şi va scoate la suprafaţă chiar şi punctul de vedere al europarlamentarului Cătălin Ivan, respectiv, în PSD există mai multe puncte de vedere.

2 Comments

  1. Viorica Dancila daca este tare,cum vrea sa para,sa treaca sa munceasca la sonde la Ciuperceni ca tot se da mare ca este inginera de petrol.
    Sa nu uite cum a ajuns in 2009 europarlamentar prin redistribuire si sa nu uite ca a pierdut Primaria Videle si postul de parlamentar.
    Cand e sa candideze singura pierde ..asa…

  2. PSD-ul,care vine din vremuri de loc placute noua vrem nu vrem asta este realitatea,nu se dezminte.Nu esti cu noi esti impotriva noastra,cam asta vrea sa spuna d-l Dragnea!Domnia sa ar trebui sa nu se mai dea la tanara generatie care,este clar ca ei ii este rezervat viitorul si cum domnului Dragnea ii cam fluiera pe la urechi furtuna(DNA)e posibil sa piarda meciul cu cei tineri care se pare ca sunt mult mai curati atat in CV cat si in gandire.Cati credeau ca lui Adrian Nastase i se va rezerva un timp si un loc sa-si numere ouale in liniste? Asa ca le recomand celor mai varstnici din PSD mai multa reflectie!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.