Politic

Viorica Dăncilă a predat ştafeta. Conferinţa Organizaţiei judeţene a femeilor social-democrate

DSCF1010DSCF1017DSCF1013DSCF1021Ioan DUMITRESCU

Conferinţa Organizaţiei judeţene a femeilor social-democrate de la Alexandria, din 11 iulie 2015, s-a ţinut după tot tipicul conferinţelor importante. Mai întâi, a fost adoptat Raportul activităţii politice a organizaţiei şi a organelor de conducere de la ultima conferinţă şi până în prezent. A fost adoptat Programul de activităţi al organizaţiei pentru următorii doi ani şi au avut loc şi alegeri pentru preşedintele organizaţiei, pentru membrii Consiliului judeţean al Organizaţiei de femei social-democrate Teleorman, membrii Biroului executiv şi delegaţii la Conferinţa naţională a Organizaţiei de femei social-democrate. La conferinţă a participat şi preşedintele Organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, Liviu Nicolae Dragnea, dar şi doi senatori de Teleorman, Timotei Stuparu şi Florinel Dumitrescu. La conferinţă au participat 435 de femei social-democrate din 500.

În discursul său, de predare a ştafetei Organizaţiei de femei Teleorman, Viorica Dăncilă a spus: „Dacă vrei să auzi promisiuni, adresează-te unui bărbat; dacă vrei să vezi ceva dus la bun sfârşit, adresează-te unei femei”, citând-o pe Margaret Thatcher. Şi fiindcă Liviu Dragnea era în prezidiu, Viorica Dăncilă s-a adresat şi acestuia: „Domnule preşedinte, Organizaţia de femei este o componentă a Organizaţiei judeţene a PSD, de aceea toate eforturile noastre au fost îndreptate spre sprijinirea acţiunilor comune, prin dorinţa de a aduce un plus de valoare. Poate în unele situaţii am reuşit, poate în altele nu ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor, dar vă asigurăm că întotdeauna am dorit să fim un sprijin de nădejde, o echipă puternică dedicată obţinerii unor rezultate cât mai bune. Am trăit alături de dumneavoastră schimbarea percepţiei societăţii cu privire la unicul statut pe care l-am putut avea, acela de soţie şi mamă, demonstrând şi forţa de a deveni persoane publice şi femei de afaceri şi mame singure”.

Viorica Dăncilă a mai spus că femeia politician înseamnă, înainte de toate, mai multă înţelegere şi credibilitate, înseamnă din ce în ce mai multă putere şi control, din ce în ce mai multă imagine pozitivă. Şi, ca să încheie apoteotic, Viorica Dăncilă a mai spus: „Domnule preşedinte, am enumerat parte a realizărilor noastre, reuşite şi eşecuri, bucuriile unor rezultate, dar şi dezamăgirile pierderilor, însă vreau să subliniez că aceste acţiuni ale noastre, ale femeilor social-democrate, nu ar fi fost posibile fără sprijinul dumneavoastră permanent, fără sprijinul colegilor din conducerea judeţeană, fără primarii noştri, fără preşedinţii de organizaţii şi, de aceea, vreau să vă mulţumim, în numele meu, cât şi al colegeleor mele din actuala conducere a Organizaţiei de femei PSD Teleorman”.

Liviu Nicolae Dragnea a declarat: „Sunt aici astăzi, fiindcă sunt alături de dumneavoastră în această organizaţie cu voci feminine importante, în această organizaţie sunt oameni de valoare, care sunt convins că vor face performanţă în politică. Partidul nostru este în acest moment un partid puternic, organizaţia noastră judeţeană este cea mai puternică şi una dintre cele mai puternice organizaţii la nivel naţional. Forţa noastră vine din faptele făptuite de acest partid. Dumneavoastră aţi avut o contribuţie activă în cadrul PSD Teleorman. Aşa cum reiese şi din raportul de activitate, fie că au fost alegeri locale, parlamentare, europarlamentare, dumneavoastră aţi avut o contribuţie importantă şi sunt convins că veţi avea un rol important şi la următoarele alegeri. Sunt convins că fiecare din aceste alegeri au reprezentat pentru dumneavoastră o nouă experienţă”.

Într-un final, a fost propusă Tatiana Veronica Sandu în locul Vioricăi Dăncilă şi a fost aprobată în unanimitate, alături de cei 137 membri ai Consiliului judeţean de femei Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.