Sport

Violenţa exacerbează pe terenul de fotbal? – Un aşa-zis fotbalist din Botoroaga a bătut doi arbitri!

bataieUnul din cele mai grave incidente înregistrate în ultimii ani, la nivelul campionatului judeţean de juniori, se pare că s-a întâmplat sâmbăta trecută, la jocul dintre Ajax Botoroaga şi Spicpo Poroschia, în care protagonist a fost un jucător al gazdelor (Iulius Farmezan / S. Cojan şi doi arbitri, Cătălin Columban şi Liviu Barbu, ambii din Videle). Ce s-a întâmplat încercăm să vă prezentăm mai jos, pentru a vă face o imagine asupra evenimentelor.

Incidentul s-a produs cu un sfert de oră înainte de finalul meciului, la scorul 5-2 pentru echipa de juniori din Botoroaga. După un corner al gazdelor, un aşa-zis jucător (I. Farmezan) al gazdelor a lovit cu piciorul pe un adversar, lucru observat de arbitrul Columban, care, se pare a lăsat iniţial jocul să continue, după care a revenit, a oprit jocul pentru fault şi i-a arătat cartonaş roşu (pentru comportare violentă) jucătorului respectiv. Reacţia individului a venit imediat, în meleul creat acolo, acesta a împins pe arbitru, care a vrut să fluiere finalul, moment în care agresorul (altfel nu i se poate spune) a lovit cu pumnul în zona feţei pe centralul Columban. Încercând să intervină, pentru a calma lucrurile, asistentul L. Barbu a mers în zona respectivă, iar agresorul în cauză i-a aplicat şi lui un pumn!

A urmat intervenţia oficialilor echipei din Botoroaga, care au aplanat într-o oarecare măsură lucrurile, însă şi delegatul echipei (C. Mocanu) se pare că l-ar fi apostrofat pe acelaşi arbitru Columban, pentru o “promisiune” mai veche, de a-l elimina pe jucătorul respectiv de pe teren.

Ulterior, lucrurile s-au calmat şi au intrat pe un făgaş normal, jocul respectiv s-a întrerupt în minutul respectiv, iar cazul a ajuns pe masa Comisiei de disciplină. Interesant este faptul că ambele părţi au făcut referire la o discuţie “virtuală”, pe Facebook, între arbitrul Columban şi jucătorul care l-a lovit, iar urmările ar fi doar o reacţie a acelor discuţii. De asemenea, foarte interesant este faptul că arbitrul L. Barbu, care a încasat pumnul în faţă fără nicio vină, l-a acuzat pentru lovire pe un alt jucător al echipei din Botoroaga, S. Cojan, cel care se pare ar fi jucat, pe fals, la acel meci.

Cert este un lucru, “asistentul” Barbu şi-a scos un certificat medico-legal pentru lovire, şi vrea să îl pedepsească pe cel vinovat, însă colegul său ezită să o facă.

B.Pană

One Comment

  1. Ca-n filme cu prosti… se bat ca chiorii si nici macar atunci nu sunt drastici cu agresorii, cica l-a amenintat pe ala ca il da afara din teren. Halal circ

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.