Eveniment

Vineri vor fi desemnaţi câştigătorii concursului anual de vinuri la Alexandria

Monica DUMITRESCU

Primăria municipiului Alexandria şi Consiliul Local organizează vineri, 30 ianuarie 2015, de la ora 10.00, la Casa de Cultură din Alexandria – Clubul Pensionarilor, a VII-a ediţie a concursului “Cel mai bun vin alb/roşu/roze de pe plaiurile alexăndrene”. Potrivit primarului municipiului, Victor Drăguşin, anul acesta vor intra în competiţie 10 alexăndreni care au înscris la concurs cel puţin un soi de vin din producţie proprie.

Comparativ cu ediţiile anterioare numărul concurenţilor este mai mic, introducerea obligativităţii de a prezenta titlurile de proprietate a viilor la înscrierea în concurs fiind cel mai probabil cauza. Organizatorii spun însă că în acest fel sunt eliminaţi din start cei care produc vinuri din struguri cumpăraţi de pe alte meleaguri, măsura fiind întrodusă anul trecut după ce la ediţiile anterioare mai mulţi dintre concurenţi au contestat provenienţa unor vinuri înscrise în concurs. Chiar dacă numărul concurenţilor a scăzut, a crescut gradul de obiectivitate în desemnarea celui mai bun vin produs pe plauri alexăndrene, prin eliminarea suspiciunii privind provenienţa vinurilor.

Ca şi la ediţiile precedente, juriul va fi alcătuit din cunoscători ai secretelor licorii bahice care vor analiza soiurile prezentate în concurs oferind puncte pentru culoare, tărie, limpiditate, aromă şi gust.

Anul acesta au apărut modificări şi în ceea ce priveşte premiile. Până acum câştigătorii, în funcţie de locul ocupat pe podium, primeau sume de bani. La ediţia din acest an organizatorii au hotărât să acorde câştigătorilor ustensile pentru întreţinerea viei. Vor fi acordate premii pentru primele trei locuri la toate secţiunile concursului.

Concursul a fost iniţiat la Alexandria în urmă cu şase ani şi face parte din seria manifestărilor dedicate Sărbătorii viei şi vinului – Zărezean, celebrată la 1 februarie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.