Social

Vineri, ultima zi de înscrieri pentru a doua sesiune a Bacalaureatului

bacMonica DUMITRESCU

Absolvenţii de liceu care nu au promovat bacalaureatul mai au o şansă la toamnă. Pentru a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an înscrierile au început luni, 13 iulie, şi se încheie vineri, 17 iulie. Excepţie fac absolvenţii de liceu care îşi vor încheia situaţia şcolară după examenul de corigenţe, pentru aceştia înscrierea în sesiunea a doua a bacalaureatului urmând să se realizeze la începutul lunii august.

Sesiunea a doua a bacalaureatului 2015 va începe în 17 august cu probele orale şi de competenţă, iar din 24 august până în 28 august vor fi susţinute probele scrise.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, în 17-18 august va avea loc atât evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, cât şi de comunicare orală în limba maternă, în 18-19 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în 20-21 august – evaluarea competenţelor digitale. Prima probă scrisă, la limba şi literatura română, se va desfăşura pe 24 august. Pe 25 august are loc proba scrisă la limba şi literatura maternă, însă în Teleorman nu se susţine această probă. Pe 26 august va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 28 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

La sesiunea din toamnă a Bacalaureatului, în Teleorman sunt aşteptaţi peste 1500 de candidaţi. Din cei 3155 absolvenţi teleormăneni au promovat în prima sesiune mai puţin de jumătate, procentul de promovabilitate înregistrat după soluţionarea contestaţiilor fiind de doar 44,31%, unul dintre cele mai mici din ţară, în scădere compartiv cu anul trecut şi cu peste 20 de procente sub media pe ţară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.