Social

Vineri, ultima probă a Bacalaureatului – Biologia şi Geografia, preferatele candidaţilor teleormăneni la Bacalaureat

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an a ajuns la final. Vineri, 5 iulie, candidaţii vor susţine ultima probă scrisă, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curiculare aferente profilului şi specializării. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman din cei 4088 de candidaţi înscrişi în această sesiune, vor susţine proba doar 3414, restul de 674 având-o recunoscută din sesiunile anterioare.

Cei mai mulţi dintre absolvenţii profilelor mate-info şi tehnic au ales să susţină această probă la biologie, în timp ce absolvenţii profilului uman au optat în număr foarte mare pentru geografie, pentru celelalte discipline optând un număr mic de candidaţi. Astfel, înscrişi pentru susţinerea acestei probe la Biologie sunt 1670 de candidaţi, la Geografie – 1123 candidaţi, în timp ce pentru disciplinele socio-umane (economie, filozofie, psihologie etc.) au optat doar 101 candidaţi, fizică – 308 candidaţi, chimie – 187, informatică – 25 candidaţi.

Rezultatele vor fi afişate luni, 8 iulie, până cel târziu la ora 12.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00, pot fi depuse eventualele contestaţii, rezultatele acestora urmând să fie afişate până cel târziu pe 12 iulie. Candidaţii care nu reuşesc să promoveze examenul în această sesiune mai au o şansă la toamnă, când va fi organizată cea de-a doua sesiune din acest an. Pentru aceasta înscrierile se fac în perioada 15-19 iulie 2013. Probele orale se vor desfăşura în perioada 19-23 august, iar cele scrise în perioada 26-30 august. Candidaţii care nu au promovat examenul în prima sesiune din acest an sau în sesiunile din anii anteriori pot solicita recunoaşterea probelor orale şi a celor scrise la care au obţinut minim nota 5. Pentru promovarea bacalaureatului, candidaţii trebuie să obţină minim nota cinci la fiecare probă scrisă, însă media generală trebuie să fie cel puţin 6.

Candidaţii care au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu au dreptul la recunoaşterea probelor promovate şi nu se mai pot înscrie să susţină examenul în următoarele două sesiuni, aceştia putând susţine examenul abia în sesiunea din toamna anului viitor. În această situaţie sunt până acum 8 candidaţi din Teleorman eliminaţi la primele două probe scrise din această sesiune. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.