Eveniment

Vineri se afişează rezultatele la contestaţiile concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli

Monica DUMITRESCU

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar, termenul limită pentru soluţionarea şi afişarea rezultatelor depuse la proba de interviu, singura probă la care au fost admise contestaţii, este vineri, 9 decembrie 2016.

În Teleorman au fost depuse patru contestaţii.

La concursul naţional pentru ocuparea funcţiilor de conducere în unităţile de învăţământ, în Teleorman au participat 141 de dascăli. 126 dintre aceştia au promovat proba scrisă, însă la final, după susţinerea probelor de CV şi interviu au rămas în cursă 117 candidaţi.

Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie 2016.

Din cele 142 de posturi de director scoase la concurs în Teleorman vor fi ocupate 81. În acelaşi timp cu cele 142 de posturi de director, au fost scoase la concurs şi 31 de posturi de director adjunct. Doar 18 posturi dintre acestea au fost ocupate, 13 rămânând vacante până la organizarea unui nou concurs. Atât pe posturile de director, cât şi pe cele de director adjunct rămase vacante în urma acestui concurs, vor fi numiţi cu delegaţie alţi dascăli. De data aceasta, în urma unor modificări aduse metodologiei, persoanele ce vor fi numite în aceste funcţii vor fi stabilite în consiliul de administraţie al unităţilor de învăţământ şi nu în cel al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.