Eveniment

Vineri se afişează rezultatele finale la Bacalaureat

bacMonica DUMITRESCU

Absolvenţii de liceu care după afişarea primelor rezultate la Bacalaureat au depus contestaţii află vineri rezultatele finale.

În Teleorman procentul de promovabilitate la Bacalaureat înaintea soluţionării contestaţiilor a fost de doar 42,73%, altfel spus din cei 3155 de candidaţi teleormăneni care au susţinut anul acesta Bacalaureatul, doar 1348 au promovat.

După afişarea primelor rezultate, marţi, 7 iulie, un număr foarte mare de candidaţi teleormăneni au depus contestaţii. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în total au fost înregistrate 1254 de contestaţii, cu aproape 500 mai mult comparativ cu anul trecut.

Au contestat notele primite atât candidaţi care se află la limita promovabilităţii şi în urma reevaluării lucrărilor au şansa să obţină cele câteva sutimi care îi despart de pragul minim pentru a promova Bacalaureatul, cât şi candidaţi care au note de 1 sau puţin peste, ale căror lucrări sunt aproape goale. Sunt şi candidaţi care au obţinut note foarte mari, peste 9, chiar peste 9.50, care au depus contestaţii.

Cele mai multe note contestate au fost la limba şi literatura română, 513 candidaţi exprimându-şi astfel nemulţumirea. La matematică au fost înregistrate 277 de contestaţii, iar la istorie 129 de contestaţii. La a treia probă scrisă au fost înregistrate în total 335 de contestaţii, cele mai multe la biologie (183) şi geografie (117), alte 35 de contestaţii fiind înregistrate la fizică, chimie, informatică, logică şi argumentare, psihologie, sociologie.

Lucrările ale căror note au fost contestate au fost reevaluate într-un centru din afara judeţului. Potrivit metodologiei, notele vor fi modificate doar dacă diferenţa după reevaluare va fi de cel puţin 0,5 puncte, excepţie făcând doar notele peste 9,50, în acest caz fiind luată în calcul fiecare sutime acordată. Contestaţiile au şi riscuri, în urma reevaluării lucrărilor notele pot şi fi mai mici, nu doar mai mari.

Anul trecut, după contestaţii în Teleorman au fost modificate 235 de note din totalul de 765 contestate. Doar 180 au fost în favoarea elevilor, 55 dintre notele modificate fiind în minus. Promovabilitatea la Bacalaureat anul trecut în Teleorman a crescut cu 1,17 procente după soluţionarea contestaţiilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.