Social

Vin tezele!

Printre pregătirile pentru balul bobocilor, petreceri de Haloween, excursii şi alte activităţi extracurriculare, elevii se pregătesc, sau cel puţin ar trebui să se pregătească, şi pentru susţinerea tezelor pentru semestrul I din acest an şcolar. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, tezele de pe semestrul I al anului şcolar în curs se susţin până la data de 30 noiembrie 2012 cel târziu, aşa încât zilele care au mai rămas pentru pregătirea elevilor sunt numărate, unii dintre profesori stabilind deja data tezelor.

Elevii din clasele V-VII vor susţine doar două teze semestrial, respectiv la matematică şi Limba română. Elevii din clasa a VIII-a vor susţine în plus o teză la istorie sau geografie la alegere.

La liceu lucrurile se complică, disciplinele la care se susţin teze fiind alese în funcţie de domeniul şi specializarea la care elevii urmează cursurile. Fără excepţie însă, indiferent de specializare, elevii vor susţine teză la limba şi literatura română, iar numărul tezelor semestriale este, de asemenea, constant, respectiv patru.

În cazurile în care o lucrare scrisă semestrială se susţine la alegere dintr-o listă de discipline, elevii vor opta în scris pentru una dintre disciplinele menţionate în listă. Opţiunile elevilor rămân valabile pe parcursul întregului an şcolar.

La clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializare, pe lângă lucrările scrise menţionate în listă, se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba străină respectivă.

La şcolile şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pe lângă lucrările scrise menţionate în listă, se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba şi literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare, an de studiu şi formă de şcolarizare.

Pentru semestrul al doilea al anului şcolar tezele se susţin până la data de 25 mai 2013. Excepţie fac clasele terminale de gimnaziu şi liceu, care, în semestrul al doilea, vor susţine tezele mai devreme. Astfel, la clasa a VIII-a, tezele se vor susţine până la data de 17 mai 2013, iar la clasele terminale de liceu, până la data de 26 aprilie 2013. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.