Eveniment

VIDEO / Locul 6 de pe lista de consilieri județeni PSD Teleorman, profesorul Vasile Răzvan Delcea s-a luat la bătaie cu un elev

Despre oamenii „de calitate, profesioniști și preocupați doar de binele cetății” de pe listele de consilieri, fie ei locali sau județeni, ai PSD s-au convins mulți dintre alegători.

Diferența între modul în care se prezintă în filmulețe sau postări de propagandă electorală și realitate este uriașă. Nu în cazul tuturor, că or mai fi și excepții printre ei, dar cei mai mulți au câte un schelet prin dulapuri, și o știu și ei prea bine.

Cel mai recent exemplu de „așa nu” a apărut în spațiul public din partea unui personaj care ar fi trebuit să aibă probitatea morală printre cele mai de seamă atuuri.

Concret, este vorba de Vasile Răzvan Delcea, profesor la Colegiul National „Unirea” Turnu Măgurele, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, consilier local al municipiului Turnu Măgurele în mandatul ce tocmai se încheie, și actual candidat pe lista de consilieri județeni PSD Teleorman.

Aseară, la banchetul de absolvire a claselor a XII-a de la instituția unde profesează, a ieșit un scandal care s-a lăsat cu bătaie în toată regula. Protagoniști – „domnul” profesor și un elev.

Contactat pentru un punct de vedere, profesorul Vasile Răzvan Delcea a declarat: „Au venit, pe la 1-2, niște „externi”, nu erau nici elevi cred, unii dintre ei. Le-am cerut să plece, unul dintre ei a devenit foarte obraznic, m-a jignit, m-a înjurat, m-a scuipat. Ne-am împins pe-acolo puțin… Cred că era elev la „Marin Preda” . N-aș vrea să comentez prea mult. Elev la „Marin Preda” cred că era. Am înțeles că suntem vecini, pe-aici prin cartier, eu pe taică-său îl mai știu…”.

Poate că au și „intrușii” la banchet partea lor de vină, însă ar fi de așteptat ca un cadru didactic să gestioneze altfel situațiile conflictuale. Metoda „datului cu parul” poate era acceptabilă în anii de tristă amintire, însă, în 2024, abordările trebuie să fie diferite. Puțină psihologie și pedagogie, despre care un dascăl se presupune că ar trebui să le cunoască, ar fi condus în mod sigur la un alt deznodământ.

Comments are closed.