Sport

Victorie (aproape) cât o calificare

Echipa feminină de baschet CSB Teleorman Alexandria a reușit un nou succes 78-70 (21-21, 18-16, 24-20, 15-13), în fața celor de la CS Phoenix Galați. Partida, care a avut loc la sala din incinta Colegiului Național ”Dimitrie Ghica” din Alexandria, a contat pentru turul play-off-ului din Cupa României.

Fetele lui Mădălin Piperea s-au revanșat astfel după înfrângerea suferită în toamnă, pe teren propriu în fața baschetbalistelor gălățene, care atunci au câștigat cu 84-71. Primul sfert s-a încheiat la egalitate și a notat un început mai bun al oaspetelor. Echipa noastră a preluat prima dată conducerea, pe tabela de marcaj, după 13 minute de joc. Până la pauza mare, alternanța a fost cuvântul de ordine, însă, mai atente la finalizare, Shanita Arnold și Gabriela Voicu au înclinat sensibil balanța în favoarea noastră, prin aruncări precise de la semidistanță.

În partea secundă, jocul s-a păstrat în aceleași coordonate. Este îmbucurătoare constanța afișată în prestație de echipa noastră-fanion, dar și faptul că am reușit să nu pierdem nici un sfert din cele patru care au compus partida. Astfel, diferența a crescut până la un plus 8 dătător de speranțe, ca să nu spunem că ne asigură, în proporție de 90%, calificarea pentru turneul final. Shanita Arnold a evoluat magistral, ea fiind integralistă, acest lucru  însemnând o raritate pentru partidele de baschet, unde schimbările se efectuează mult mai des. În cele 40 de minute, americanca a marcat 27 de puncte, primind și titlul de coșgeter al meciului. În linia ei statistică s-au mai regăsit 4 recuperări și 5 pase decisive. Totuși, tirul ei nu a fost bine reglat, la coșurile de 3 puncte având un procentaj slab, o singură reușită din 7 încercări. Celelalte sportive ale noastre, înscrise pe raportul oficial de joc, au fost: Carla Bartee (8 puncte și 4 recuperări), Irene Grbic (8 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive), Alina Podar (2 puncte, o recuperare și 2 pase decisive), Gabriela Voicu (12 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă), Alina Chivu (4 puncte și 2 recuperări), Iulia Enache, Mihaela Mihai (7 puncte și 2 recuperări), Megan Mullings (7 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive), Sattoria Rule (3 puncte). Pe banca de rezerve, fără a intra pe teren, a fost și Ștefania Candoi.

Victoria baschetbalistelor noastre este a treia consecutivă, după succesele din campionat, repurtate în luna decembrie, cu Satu Mare acasă și cu Tg. Mureș în deplasare. Câteva cuvinte și despre point guard-ul Shanita Arnold, care are o înălțime de doar 1.65 metri, dar este o pasatoare de excepție. După ce a jucat la echipa de colegiu din Arizona, nefiind draftată în WNBA, Shanita Arnold (foto) a venit în România în anul 2012, alegând să joace pentru CSB Teleorman Alexandria.

Returul cu Phoenix Galați, din Cupa României, va avea loc pe 8 ianuarie, cu începere de la ora 18.00, în Sala ”Dunărea” din Galați. CS Phoenix a fost semifinalistă în ediția 2015-2016 a Cupei României. Considerăm că, din punct de vedere al regulamentului, echipa noastră are șanse foarte mari să se califice pentru turneul final al Cupei României, în urma acestei victorii. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.