Politic

Victor Drăgușin vs. Haralambie Epure

Începutul campaniei electorale este marcat de disputa aprinsă dintre Victor Drăgușin și Haralambie Epure pe, poate, cea mai sensibilă problemă din Alexandria – neînchiderile facturate de Apa Serv.Totul a început de la o afirmație, pe un pliant de promovare, a celui care amenință poziția de primar a lui Victor Drăgușin, dr. Haralambie Epure, în care acesta spunea că e nevoie de soluții pentru a elimina facturarea coeficientului de neînchidere. Deranjat, Drăgușin și-a făcut o filmare în care a încercat să explice de unde vin neînchiderile. Într-un filmuleț pe rețelele de socializare a concluzionat că vinovați sunt cetățenii, care fie fură, fie nu declară corect indexul apometrului din locuință și, astfel, metrii cubi însumați ai apometrelor dintr-o scară de bloc nu mai coincid cu cei afișați de contorul montat la intrarea în scară. Și atunci, acea diferență trebuie suportată de absolut toți locatarii scării respective, fie ei de bună credință sau ba. Nimic despre ce ar trebui făcut, despre eventuale soluții. Adică, totul rămâne ca la început. Orice minus, în continuare va fi suportat de cetățenul de bună credință.

Imediat, a apărut replica principalului contracandidat, aspirant la fotoliul de primar, Haralambie Epure. Sub titlul “Adevărul nespus”, acesta acuză o eventuală dublă taxare: “Coeficientul de neînchidere – ADEVĂRUL NESPUS
Dacă tot au identificat «furtul unor cetățeni și nedeclararea corectă» ca motive principale pentru existența coeficientului de neînchidere în facturile emise de Apa Serv, aștept din partea actualului primar și a conducerii Apa Serv un răspuns la următoarea situație.
Să spunem că familia Popescu, din diferite motive, nu declară apometrul pentru o lună, două, trei… Apa Serv emite facturile, constată că nu se închide consumul conform contorului de bloc și introduce coeficient de neînchidere, plătit de toți locatarii din respectiva scară de bloc.
Ulterior, familia Popescu declară indexul și își actualizează consumul și, iarăși, Apa Serv facturează.
Ce se întâmplă cu banii plătiți și de familia Popescu și de ceilalți locatarii, prin coeficientul de neînchidere? Pentru că nu am întâlnit niciun alexăndrean care să spună că i s-au returnat banii sau care să fi găsit o rubrică «pe minus» pe facturi.
Putem lesne presupune că astfel de situații nu sunt puține și că sumele adunate astfel pot fi consistente.
Concluzia pe care o putem trage este că Apa Serv încasează, în acest mod, mai mult decât furnizează și, practic, fură banii cetățenilor.
Astfel de practici trebuie oprite. Niciun metru cub de apă nu trebuie plătit de cetățeni de două ori, mai ales în condițiile în care calitatea apei furnizate în municipiul reședință de județ este foarte proastă comparativ cu prețul.
Pe 9 iunie, împreună, putem pune punct acestui jaf și putem opri această bătaie de joc!”, spune Haralambie Epure.

Care dintre ei are dreptate, dumneavoastră sunteți în măsură să concluzionați!

Cert este că lupta se întețește, devine tot mai strânsă, iar alexăndrenii au de ales între social-democratul Victor Drăgușin – 8 ani viceprimar și 16 ani primar – și tânărul doctor Haralambie Epure, care este și primul contracandidat care le dă bătăi de cap și fiori pe șira spinării pesediștilor.

Noi vă spunem doar atât: Ieșiți la vot! Nu lăsați morții să vă decidă viitorul!

Comments are closed.