Politic

Victor Drăgușin: “Toți cei care au avut nevoie au primit asistență socială sau ajutoare, fiind cetățeni cu drepturi depline ai Alexandriei”

Ce înseamnă și cât de cuprinzătoare este noțiunea de asistență socială la nivelul Primăriei Alexandria?

– Eu cred că este de datoria noastră, a Primăriei și în principal a primarului, să avem grijă ca pe teritoriul municipiului Alexandria, în cadrul comunităților umane, să avem condiții cât mai bune de trai, intervenind de fiecare dată când apar unele evenimente sau acolo unde avem o categorie de locuitori cu unele probleme în ce privește asigurarea mijloacelor materiale de trai. Este bine știut că în orașe, fie ele mari sau mici, există oameni care trebuie ajutați prin diverse forme pentru a avea zi de zi cele trebuincioase, începând de la hrană și până la o locuință socială, în funcție de fiecare caz în parte. De când sunt primar, am făcut tot ce e posibil ca asemenea situații să fie depășite cu ajutorul nostru, al primăriei, și toţi asistații social să fie integrați în comunitatea municipiului Alexandria. Și, sigur, acest lucru se realizează pe baza unui program și a unor evaluări la fiecare om în parte. Este bine de ştiut că, în Alexandria, sunt doar 246 de familii care sunt beneficiare de venit minim garantat. Adică, sub 1 la sută din populaţia municipiului.

– Și, în ce măsură ați reușit?

– Aproape în totalitate au fost asigurate condițiile normale de trai, iar prin intermediul Direcției de Asistență Socială au fost implementate programe pentru fiecare domeniu de protecție socială.

Da, dar, totul înseamnă bani. Pentru anul acesta – după părerea dumneavoastră, care aveți deja o experiență de ani de zile ca primar –  sunt prevăzute fonduri în bugetul Consiliului local care să acopere toate necesitățile din acest domeniu?

– Sigur că da, și spun acest lucru cu toată responsabilitatea. În urmă cu două săptămâni, a fost aprobat bugetul Alexandriei și la toate capitolele și obiectivele stabilite pentru asistența socială au fost prevăzute sumele necesare.

Concret, unde merg cei mai mulţi bani?

– Într-o ordine aleatorie, încep cu adăpostul pentru persoane – peste 500 mii lei, cantina de ajutor social, mai mult de 1.200 mii lei, la creșe peste 440 mii lei, la Centrul de zi peste 500 mii lei, la Cabinetele medicale școlare și cabinetul orodentar, la ajutoarele de urgență – 500 mii lei, ajutoare pentru încălzire 608 mii lei, tichete sociale la grădinițe, drepturi pentru copii cu cerințe educaționale speciale – peste 266 mii lei şi altele. Pot să spun că, practic, nu este sector care să nu fie în atenția noastră, a mea personal. Cred că deja îi știu pe toți locuitorii din Alexandria care sunt în asemenea situații.

Apropo, domnule primar, pentru categoria largă a pensionarilor, ce ați făcut și ce veți face în acest an?

– Sigur, nici pensionarii nu ne-au scăpat din vedere. Mulți dintre ei au primit și vor primi diverse ajutoare bănești pentru tratament medical sau cu ocazia unor  aniversări şi alte ajutoare solicitate de către fiecare pensionar care a avut la un momendat o nevoie reală. Cred că am o veste bună pentru toţi pensionarii, respectiv în perioada imediat următoare vor începe lucrările de amenajare a Clubului pentru pensionarii din Alexandria, o investiție de peste 1.274.970 lei.

– Și, dacă am vorbit de pensionari, de ce să nu vorbim și de tineri. Ei cum sunt ajutați?

– Cu locuințe, respectiv apartamente cu 2 și 3 camere și garsoniere cu chirie, care pot să spun că este una modică, spre deosebire de cele de la particulari. În acest an vom construi, etapa I, 70 unități locative, D+P+3E, D+P+3E+Ms. Valoarea investițiilor în aceste locuințe este de peste 16.040.466 lei şi suntem în procedura de achiziții, respectiv evaluarea ofertei de construcție. Pentru tineri avem mult mai multe obiective în programul cuprins în buget, la nivelul celor din marile orașe, capitale de județ, de la Casa de cultură până la Cinematograful 3 D și Centrul multifuncțional pentru tineri, cafenea – librărie, sală de bowling, loc de joacă pe timpul verii, etc.

Deocamdată, nu suntem oficial în campanie electorală, dar dumneavoastră veți candida pentru un nou mandat. Programul de campanie va cuprinde toate aceste obiective pe care le-ați prins în buget ca primar?

– Da, categoric da, cu unele adăugiri care sigur vor fi propuse de alexăndreni cu prilejul întâlnirilor din campania electorală pe care eu le voi avea direct cu locuitorii oraşului, față în față, de la prima până la ultima stradă a municipiului.

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/nicolae-badanoiu-este-oficial-candidatul-psd-la-primaria-videle/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.