Politic

Victor Drăguşin, primarul Alexandriei: “Reamenajarea pădurii Vedea cred că va fi investiţia cea mai spectaculoasă”

– Domnule primar, Alexandria este oraşul care a cunoscut o reală dinamică a dezvoltării în anii de când sunteţi primar, cu câteva obiective chiar de excepţie. Veţi continua în acelaşi ritm?

– Alexandria, în contextul ac­tual al puterii centrale, cu Liviu Dragnea vicepremier şi ministru al Dezvoltării, are cele mai mari şanse să cunoască o evoluţie sem­­nificativă şi să intre pe un trend ascedent. Principala mea preocupare este acum să pun la punct proiecte, în special cele pe care le-am propus concetăţeni­lor în campanie, proiecte cu finan­ţare europeană, guvernamen­tală, dar şi bancară. Voi implica în acest proces şi mediul de afaceri autohton, care în opinia mea re­prezintă coloana vertebrală a eco­nomiei locale. Voi cere spri­ji­nul în acest sens, atât lui Liviu Dragnea, cât şi lui Crin Antonescu, pentru a concretiza şi propunerile făcute de ei în campania electorală de la parlamentare.

– Dincolo de toate aceste prognoze, va avea Alexandria capacitatea financiară să acopere toate cheltuielile pe care le necesită programul propus de dumneavoastră?

– Principala finanţare îmi do­resc să fie din fonduri euro­pene. Am demonstrat că ştim să atragem bani (vezi proiectele ilu­­minat public, se­maforizare, supra­ve­ghere video, dar şi epurare, ali­mentare cu apă şi canalizare).

Vor putea fi finanţate şi pe axe guvernamentale, în special, pe mediu. Şi aici am un exemplu: par­cul din faţa cinematografului.

Cum am spus mai sus, voi sti­mula şi mediul de afaceri autohton în proiecte locale: aşa cum vrem să facem parcare supraterană şi alte asemenea investiţii. Din venituri proprii, voi continua reamenajarea arterelor comerciale, trotuarelor şi străzilor.

– Ce loc vor ocupa, totuşi, fondurile europene, singurele mai sigure, în valoarea totală a resurselor financiare ale Consiliului Local Alexanria?

– Sper, este greu de apreciat la acest moment, să reprezinte pes­te 60% din total finanţare şi mă re­fer la perioada 2014-2020. Pentru toate aceste investiţii este nevoie să continuăm lucrările respective.

– Care va fi cea mai spectaculoasă investiţie?

– Spectaculoasă sper să fie rea­me­najarea pădurii Vedea. Ca im­pact economic îmi doresc să fi­na­lizez parcul industrial şi parcurile fotovoltaice.

Proiectul de suflet rămâne pa­sajul subteran, dar nu cred că se va finaliza în acest mandat, ci undeva în 2018.

– Câte locuinţe sociale vor avea la dispoziţie tinerii şi cei fără posibilităţi financiare pentru o casă proprie?

– În programul pentru această legislatură avem în plan să rea­lizăm 160 de apartamente pentru tineri şi 60 de garsoniere cu ca­racter social.

– Câţi alexăndreni primesc ajutoare sociale şi ce perspective mai au să le primească?

– Cel mai important pachet de măsuri derulate deja este cel cu caracter social. Acesta este struc­turat pe 2 paliere: neplata unor taxe şi impozite locale – de care beneficiază cei de la VMG, şo­merii fără indemnizaţie şi cu ve­nituri mai mici de 400 lei/pers; – acordarea de ajutoare în bani pentru: lemne, gaze, energie elec­trică, apă, gunoi; ajutoare de căl­dură; ajutoare de urgenţă.

Toate acestea sunt în plus, fa­ţă de cele prevăzute de lege, şi re­prezintă unicat în ţară. Sunt mă­suri locale. Aceste programe vor fi menţinute cât timp nivelul de trăi va fi scăzut pentru unele categorii de populaţie din Alexandria.

– Cum vi se pare începutul de an al guvernării U.S.L.?

– Eu cred că Guvernul Ponta face exact ce trebuie pentru in­tra­rea în normalitate, în cadrul pro­gramului pe care trebuie să-l dez­volte aşa cum s-a angajat în faţa oamenilor Prioritatea Guvernu­lui este să dea înapoi cetăţenilor ce li s-a luat abuziv de guvernul PDL. Acum se face, ceea ce tre­buia făcut, respectiv blocarea ri­sipei banilor publici. Vom trece la demararea unor proiecte de in­te­res naţional şi atragerea reală de fonduri europene. Stabilirea unei politici externe corecte şi decente cu toate statele lumii.

Toate aceste deziderate sunt în diferite stadii de aplicare. Cred în raţiunea şi forţa Guver­nului. Cunosc personal mulţi mi­niş­tri, pe premier,dar am mare încre­dere în vicepremierul Liviu Dragnea, care a fost preşedintele CJT şi ştim bine ce a făcut pentru judeţul nostru.

– V-aţi “dezmeticit” din campania electorală parlamentară? Cum o vedeţi pe cea pentru localele la preşedinţia Consiliului Judeţean?

– Avem o echipă USL la nivel local puternică şi serioasă. Cam­pania pentru realegerea Pre­şe­dintelui Consiliului Judeţean o tratăm cu toată seriozitatea. Adrian Gâdea este omul potri­vit la locul potrivit şi asta ne uşurea­ză muncă. Vom câştiga şi aceste alegeri cu o largă majoritate. Am proiecte comune cu Consiliul Ju­de­ţean şi mă interesează acest subiect.

– U.S.L. îşi va demonstra din nou, forţa politică pe care o are în Teleorman? Mergeţi pe ideea câştigării iminente a alegerilor locale parţiale?

– Teleormănenii sunt oameni deo­sebiţi. Sunt şi pragmatici şi în mod clar îl vor vota pe Adrian Gâdea, care este membru im­portant al echipei USL Teleor­man. Echipa USL pe plan local, ju­deţean şi guvernamental va munci la unison pentru dezvoltarea ju­de­ţului Teleorman.

– Politica U.S.L. la vârf vi se pare a fi una reală, corespunzătoare condiţiilor locale, respectiv, din comunele, oraşele şi municipiile din ţară?

– USL-ul are rădăcinile în sate­le şi oraşele ţării. Restructurarea administraţiei spre cea locală şi regionalizarea vor fi cele două ca­racteristici ale politicii la vîrf. Ca urmare, vom constata cu toţii, în viitorul apropiat, că diferenţa dintre sat şi oraş se va micşo­ra. Oraşele vor fi porţi de dezvol­tare locală, iar regiunile vor aduce o dezvoltare armonioasă a judeţelor.

Gh. Paraschiv

One Comment

  1. Domnule primar , tot respectul pentru ce aţi făcut , rîmîne-ţi dator cu desfiinţarea ,,brînzăriei,, din faţa chioşcului NON STOP , întretăierea străzii Bucureşti cu Libertăţii .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.