Social

Victor Drăguşin: “În ultimele două luni, Poliţia Locală a început să se mai mişte puţin”

politia-locala-comunitara-051

Una dintre cele mai serioase nemulţumiri ale edilului alexăndrean, Victor Drăguşin, exprimată deschis de-a lungul timpului a fost aceea legată de faptul că Poliţia Locală nu pare a-şi trata sarcinile cu maximă responsabilitate. Acest fapt l-a şi determinat să ceară demisia şefului Poliţiei Locale, Eugen Hainangiu, care a luat atunci iniţiativa de a intra într-un concediu medical, care se prelungeşte şi în prezent.

Totuşi, în lipsa acestuia, Poliţia Locală pare a-şi îndeplini sarcinile în mod superior, după cum recunoaşte chiar primarul Victor Drăguşin, convins că după intrarea Poliţiei Naţionale în subordinea municipalităţii, oraşul Alexandria va deveni unul dintre cele mai sigure din ţară: “În ultimele două luni, Poliţia Locală a început să se mai mişte puţin. Aştept şi momentul în care Poliţia Naţională va trece în subordinea municipalităţii, pentru că atunci vom avea profesionişti mai mulţi, capabili să asigure ordinea şi liniştea în acest municipiu la un nivel superior. În ultima perioadă au fost identificate şi instrumentate de către poliţiştii locali 4 infracţiuni, din care 3 furturi şi un port de armă albă, s-au acordat mai multe sancţiuni şi s-au aplicat amenzi, fiind confiscate şi bunuri în unele situaţii. Poliţia locală are un număr important de responsabilităţi, ceea ce face ca implicarea angajaţilor ei să fie esenţială. Vă mai pot spune că a apărut la nivelul municipiului Alexandria un fenomen foarte neplăcut, constând în aducerea unor cerşetori de către persoane, care sunt forţaţi să practice cerşetoria în zonele aglomerate din municipiu iar la finalul fiecărei zile le sunt luaţi banii adunaţi în totalitate sau numai parţial. Am anunţat Poliţia Naţională cu privire la acest fenomen şi noi sperăm ca lucrurile să fie remediate, pentru că la acest moment nu există niciun locuitori al Alexandriei care să practice cerşetoria. Au mai fost depistate în ultima perioadă şi 16 autovehicule abandonate şi fără stăpân şi fac precizarea că  dacă proprietarii nu vor respecta legea, auvehiculele lăsate în paragină vor intra în domeniul public. Îmi doresc ca o dată cu înfiinţarea poliţiei adevărate, formată din Poliţia Locală, Poliţia Rutieră şi cei de la Ordine Publică  să creştem gradul de linişte şi ordine în Alexandria. Avem această emblemă de oraş sigur, pe care e foarte bine să o păstrăm”.

În ceea ce priveşte numirea unei noi conduceri a Poliţiei locale, acest lucru se va întâmpla probabil destul de curând, pentru că această structură trebuie să înceapă să funcţioneze la parametri optimi de eficienţă şi în baza unor proiecte de dezvoltare şi management valabile pe termen mediu şi lung. Esenţială pentru intrarea în normalitate a situaţiei ar fi, desigur, remedierea atitudinii lui Eugen Hainangiu şi încheierea unui concediu medical, care nu face, prin perpetuarea acestei stări de provizorat, decât să pună în dificultate un întreg sistem, necesar menţinerii ordinii şi liniştii la nivelul acestui municipiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.