Politic

Victor Drăguşin: “Eu cred că în Teleorman vom câştiga şi la europarlamentare, şi la prezidenţiale”

– Domnule primar Victor Drăguşin, două mari evenimente vor domina, în acest an, nu numai viața politică, ci și întreaga activitate a primarilor, ca și oameni politici. Este vorba de alegerile europarlamentare și cele prezidențiale. Din această perspectivă, credeţi ca veţi reuşi să vă ocupaţi şi de programul de investiţii stabilit pentru dezvoltarea municipiului Alexandria?

– În legătură cu prima parte a întrebării, aş vrea să precizez că primarii sunt cei care cunosc cel mai bine  problemele curente ale cetăţenilor din localităţile unde ei sunt aleşi şi, prin urmare, este adevărat că la acest gen de alegeri pot transmite mesaje coerente electoratului și, funcţie  de implicarea noastră, a primarilor, pot fi rezultate bune sau mai puțin bune pentru un partid. Într-adevăr, aş putea să spun că, în ce mă priveşte, va fi destul de dificil, pentru că cele două campanii electorale vor fi extrem de solicitante. La europarlamentare, va fi anul în care trebuie să obţinem cel mai bun rezultat, dacă ne gândim că, de la premierul României şi până la ultimul candidat de pe lista de deputaţi europeni, toţi pot şi ştiu să reprezinte demn interesele României în Parlamentul European. Îmi doresc ca, în viitorul legislativ european, să conducă socialiștii, după ani de zile de supremație a popular-europenilor și a deciziilor lor, considerate de mine, doar în interesul grupurilor financiare mondiale și în niciun caz pentru populația obișnuită a Europei. Pentru o Românie egală cu celelalte țări comunitare, trebuie să avem reprezentanți buni negociatori și patrioți și doar PSD a demonstrat că are așa ceva!

– Să zicem că alegerile europarlamentare vor fi câştigate de PSD. Putem spune acelaşi lucru şi despre cele prezidenţiale?

– Am toată încrederea că vom reuşi să obţinem un număr mai mare de voturi decât ceilalţi competitori. Mi-aş permite aici o anume precizare. Ion Iliescu a arătat cum trebuie să fie un Președinte, Traian Băsescu cum nu trebuie să fie un Președinte și Klaus Iohannis, că se poate… și fără! Vor fi alegeri complicate, ținând cont de intensa propagandă ce slujește P.N.L. și Cotroceniul, dar și de demonetizarea PSD și a președintelui său Liviu Dragnea. Cred că, odată și odată, o să aflăm ce mecanisme subtile și ce resurse financiare colosale au fost folosite în acest scop. Dar cred că românii sunt informați sau cel puțin se pot documenta corect și manipularea  prin media sau prin reţelele de socializare nu va mai fi așa de importantă. Apropos… în anul 2014, Klaus Iohannis asigura teleormănenii că va sprijini două județe să se dezvolte: Teleormanul și Vaslui. Aţi constatat dvs. ceva în acest sens? Eu nu!

– Să înţelegem că sunteţi pregătiţi şi încrezători că veţi fi cei mai buni?

– Am spus mai sus că românii se pot informa corect şi că, astfel, vor vota cu cel mai bun. Eu, personal, cred că va fi o prezență la vot, la ambele scrutinuri, peste media statistică din istoria post-decembristă. În ce priveşte PSD Teleorman, mă voi implica cu toţi colegii mei, primarii PSD, să ne ocupăm  de o bună organizare a alegerilor, atât europene, cât şi prezidenţiale printr-o  informare corectă a cetățenilor. Avem suficiente motive să o facem! Da, cred că în toată țara, nu doar în Teleorman, PSD va trimite în Parlamentul European peste 50% din numărul total de europarlamentari. Și așa va fi!

– Revenind la primarul Drăguşin, vă întreb, în momentul de față, ce se știe sigur că se va realiza în Alexandria până la sfârșitul anului 2019?

– Sigur vom finaliza următoarele investiții: cinematograful Patria și transformarea lui în Centru multifuncțional pentru tineri, modernizarea Campusului universitar VALAHIA, cartierul VETERANI, cartierele I și F, căminul Colegiului “Mircea Scarlat” – Liceul Pedagogic și modernizarea spațiilor de cazare elevi, modernizarea ultimelor trotuare din pământ din Municipiul Alexandria: str. Unirii, str. HCC, str. Viitoruloui, str. Muncitori, încheierea procesului de urbanizare, la acest capitol, început de primarul Colfescu în anii ’30. Vom fi singurul oraș din țară care va avea toate străzile și trotuarele modernizate. Vom continua modernizarea zonei rezidențiale de la Unitatea Militară, iluminatul public arhitectural în zona centrală, reabilitarea totală a 9 unități de învățământ, clubul pensionarilor la Piața Centrală – Hala veche etaj. Am enumerat doar cele mai importante. Vor fi peste 20 de obiective “în șantier” în acest an. După 2 ani de birocrație  excesivă, voi pune în practică proiectele promise!

– Chiar sunteţi sigur de toate acestea sau câteva din ele vor fi trecute pe lista  din 2020?

–  Categoric, toate vor fi finalizate aşa cum le-am nominalizat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.