Politic

Victor Drăguşin: “Consilierii locali vor veni, de acum înainte, cu iniţiative”

Carmen Dumitrescu

Constatarea aproape unanimă, potrivit căreia consilierii locali ar fi lipsiţi de activitate reală în cadrul forului decizional, a generat reacţii din partea primarului Victor Drăguşin. Acesta a ţinut, în cadrul unei conferinţe de presă recente, să-i apere pe consilierii locali, susţinând că în şedinţele pe comisii aceştia au o cu totul şi cu totul altă atitudine decât în şedinţele de plen. Se pare că în şedinţele pe comisii, aceştia analizează proiectele cu mare seriozitate, astfel că în cadrul şedinţelor în plen pot să se manifeste strict prin ridicarea mâinii.

Cu toate acestea, Drăguşin a confirmat că până în acest moment, consilierii locali nu au venit cu propuneri de hotărâre şi nici nu s-au manifestat în acest sens, cu excepţia Andreei Broşteanu, care a avut până acum o iniţiativă în privinţa organizării unui festival de muzică pentru copiii şi tinerii talentaţi din Alexandria.

Dar a promis că în intervalul imediat următor va avea o discuţie cu reprezentanţii populaţiei în Consiliul local şi-i va îndemna să vină cu iniţiative, considerând că mulţi dintre ei ar avea realmente în vedere situaţii care ar putea fi incluse în procesul decizional pe termen mediu şi lung: “Am văzut că s-a scris despre faptul că în Consiliul local ar domni inactivitatea. De fiecare dată, eu mă consult cu consilierii. Sigur că nu sunt activi în cadrul şedinţelor în plen, dar asta numai pentru că le-am discutat înainte şi nu mai sunt necesare consultările. Eu nu-mi doresc decredibilizarea Consiliului local în privinţa atitudinii consilierilor locali şi nu vreau să se întâmple acelaşi lucru ca în cazul Parlamentului. O să am o discuţie, cel puţin cu acei consilieri aleşi pe listele USL şi le voi spune să se gândească şi ei la proiecte de hotărâre, pentru că e adevărat că e dezirabil ca ei să fie mai activi”.

Rămâne de văzut dacă în urma discuţiei promise, atitudinea consilierilor locali se va schimba şi vor deveni mai implicaţi în iniţierea deciziilor pentru comunitate, dar este cert, dincolo de orice interpretare maliţioasă, că ar fi cazul ca reprezentanţii alexăndrenilor să se manifeste în acord cu exigenţele oamenilor care au nevoie să fie susţinuţi prin decizii corecte şi adaptate la nevoile lor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.