Social

Victor Drăguşin: “Anul viitor se vor rezilia mai multe contracte ale celor care nu locuiesc de facto în ANL-urile din Alexandria”

anlCarmen Dumitrescu

Problema locativă este una destul de veche şi dureroasă la nivelul municipiului Alexandria, fiind cât se poate de firesc ca mai multe tinere familii să aspire la obţinerea unei locuinţe a statului. Cu toate acestea, sunt destul de frecvente situaţiile în care apartamentele din fondul ANL sunt obţinute de oameni care au şi alte variante de locuire, motiv pentru care le subînchiriază sau le lasă nelocuite, în timp ce lista de aşteptare devine din ce în ce mai lungă. Pentru a evita perpetuarea unor astfel de situaţii, municipalitatea a dispus efectuarea unor controale la ANL-urile din municipiu, controale care trebuie să releve dacă cei care ocupă apartamentele cu pricina le folosesc potrivit contractului sau le ţin spre păstrare sau le subînchiriază. Acest lucru a fost confirmat de edilul alexăndrean Victor Drăguşin în cadrul unei conferinţe de presă recente: “În ceea ce priveşte ANL-urile, chiar în aceste zile aştept un raport al Corpului de Control, care a efectuat mai multe verificări ale chiriaşilor din contracte. În cazul în care se vor constatata abateri, anul viitor se vor rezilia mai multe contracte ale celor care nu le locuiesc de facto”.

În ceea ce priveşte cumpărarea acestor apartamente de către chiriaşii care au depăşit vârsta de 35 de ani, primarul Victor Drăguşin a precizat că ritmul de achiziţionare este extrem de lent, fiind vorba despre unul sau două apartamente cumpărate anula de către chiriaşi. Practic, un număr prea mic din populaţia municipiului îşi mai poate permite, la acest moment, să achiziţioneze, din fonduri proprii sau prin credit bancar, o locuinţă, aşa că doar închirierea unor apartamente de tip A.N.L. reprezintă o şansă reală pentru mulţi. În total, numai câteva zeci de foşti chiriaşi ai ANL-urilor din Alexandria au şi reuşit să achiziţioneze aceste locuinţe, utilizând în acest sens credite ipotecare sau alte mijloace de plată în rate, având în vedere că preţul de achiziţionare a unui ANL este mai mic decât costul presupus de cumpărarea unui apartament de la persoane private.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.