Politic

Victor Drăguşin a fost reales în fruntea Organizaţiei Municipale a PSD Alexandria

DSCF8130Carmen Dumitrescu

Conferinţa municipală a PSD a fost pentru majoritatea celor prezenţi un prilej de evaluare a activităţii de până acum a Organizaţiei Municipale, de alegere a noii structuri de conducere, dar şi unul de a aduce laolaltă membrii de partid cu liderii marcanţi ai PSD de la nivel judeţean . Evenimentul, desfăşurat în cursul dupa amiezei de vineri, 12 aprilie, în sala mare de şedinţe a Primăriei Alexandria, a avut loc în prezenţa parlamentarilor Timotei Stuparu şi Valentin Boboc, ambii declarând că desfăşurarea Conferinţei Municipale a PSD Alexandria este un nou pas către consolidarea formaţiunii politice în Teleorman.

Lucrările conferinţei au durat câteva ore bune şi s-au axat pe procesul de alegere a conducerii municipale şi de stabilire a delegaţilor ce vor participa la Conferinţa Judeţeană a PSD. Preşedintele de până acum al Organizaţiei Municipale a PSD Alexandria, Victor Drăguşin a fost şi singurul candidat la ocuparea celei mai importante funcţii în organizaţie şi, aşa cum era uşor de anticipat, el a fost reales în unanimitate. Înainte, însă, de a fi votat de către delegaţii prezenţi la Conferinţă, Victor Drăguşin a făcut şi o analiză a perioadei anterioare şi a activităţii din organizaţia municipală în perioada campaniilor electorale recente: “Anul 2012 a fost un an plin de activitate pentru membrii organizaţiei noastre, deoarece în luna iunie au avut loc alegerile locale, la numai o lună în iulie a avut loc referendumul de suspendare a preşedintelui Băsescu iar în decembrie s-au desfăşurat alegerile parlamentare. Anul 2013 a debutat cu alegerile anticipate pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman din 3 februarie. Rezultatele obţinute au fost foarte bune, candidaţii înscri;i pe listele noastre câştigând detaşat aceste scrutinuri. Pentru tot efortul dumneavoastră, acum la ceas de bilanţ eu vă apreciez şi vă mulţumesc. Scorul obţinut a situat Organizaţia PSD a municipiului Alexandria  printre organizaţiile fruntaşe la nivel judeţean şi chiar naţional. Fiind preşedinte al organizaţiei Alexandria, dar şi primarul municipiului, presiunea la care am fost supus din partea principalului adversar politic PDL nu m-a demobilizat iar împreună cu echipa pe care am format-o, adică atât cei prezenţi, dar şi ceilalţi colegi am reuşit să obţinem rezultate deosebite atât în domeniul administrativ, cât şi politic…”

Un alt discurs puternic a fost cel al senatorului Timotei Stuparu, care a vorbit despre importanţa asimilării de către noii membri a sentimentului de apartenenţă la gruparea politică, de semnificaţia simbolică a carnetelor de partid şi despre necesitatea acordării unui rol major departamentului de resurse umane al partidului.

Tot Victor Drăguşin a lansat şi o ipoteză foarte interesantă: “Pentru ceea ce înseamnă imaginea organizaţiei PSD Alexandria poate cea mai importantă mulţumire şi satisfacţie, cel puţin în opinia mea, o reprezintă  poziţia pe care o ocupă în prezent un coleg al nostru, deputatul de Alexandria, Liviu Dragnea, preşedintele organizaţiei judeţene, şi anume în plan politic prin calitatea de secretar general al PSD şi în plan administrativ prin calitatea de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Ce ţintă ar mai putea să aibă Organizaţia PSD Alexandria? Poate doar să promoveze Preşedintele României.”

Alături de preşedintele reales al Organizaţiei Municipale a PSD Alexandria s-a aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, administratorul judeţului, Mircea Dumitrescu, administratorul municipiului, Ştefan Tăbăcitu, senatorul Timotei Stuparu, deputatul Valentin Boboc, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene, Marian Fişcuci şi preşedintele Organizaţiei de Tineret al PSD şi subsecretarul de stat, Augustin Ioan.

La eveniment au participat, în calitate de invitaţi liderul liberalilor alexăndreni, George Drăghici, care a susţinut un discurs despre adevăratele valori de stânga, liderul conservatorilor teleormăneni, Paul Chicu şi liderul celor din PP-DD Alexandria, Jean Abălaru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.