Politic

Vicepremierul Liviu Dragnea: “Viitorul preşedinte îşi va face echipă, Mircea Dumitrescu rămîne administrator public”

– Dle vicepremier, dincolo de preocupările dumneavoastră de la Guvernul României, ca vicepremier şi ministru al Ministerului Administraţiei şi Dezvoltării, sînteţi şi copreşedintele USL Teleorman şi preşedinte al PSD Teleorman, am vrea să comentaţi şi cîteva chestiuni privind alegerile locale parţiale din judeţ.

– Da, duminică şi în judeţul nostru vor fi alegeri parţiale, unde USL Teleorman îl are candidat pe Adrian Gâdea, la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, şi pe Dănuţ Cuclea la funcţia de primar pentru municipiul Turnu Măgurele, ambele rămase libere în urma alegerilor parlamentare. Sînt doi oameni pe care eu îi cunosc de mai mulţi ani şi pe care i-am urmărit să văd ce potenţial au. În urma propunerilor făcute, PSD Teleorman, Biroul Permanent Judeţean a fost de acord ca cei doi să candideze şi sper ca amîndoi să şi reuşească să cîştige alegerile.

– Dle Dragnea, apropo de toate schimbările de după alegerile parlamentare, odată cu plecarea dumneavoastră de la judeţ la Guvern sînt destul zvonuri, care mai de care mai derutante.

– Da, într-adevăr, am auzit că există o întreagă zvonistică, dar pe care nu o cunosc în amănunt…

– Vă spunem, de pildă, rămîne sau pleacă Mircea Dumitrescu, din funcţia de administrator public al Consiliului Judeţean?

– La nivelul PSD Teleorman s-a hotărît, împreună cu Adrian Gâdea, dacă bineînţeles va cîştiga alegerile, ca Mircea Dumitrescu să rămînă, pînă la alegerile viitoare, administratorul public al judeţului, Adrian Gâdea exprimându-şi, de altfel, chiar şi dorinţa de a lucra, în continuare cu Mircea Dumitrescu.

– Este o ştire importantă pe care atît presa cît şi o mare parte a funcţionarilor publici din diverse structuri o aşteptau. Cine va fi vicepreşedinte?

– La nivelul PSD-ului avem două nume, dar nu putem intra în amănunt pînă cînd nu vom cîştiga alegerile. Adrian Gâdea va hotărî cine va fi vicepreşedinte pentru că el urmează să-şi facă echipa. Şi va avea, din partea noastră, toată libertatea…

– Se vor face şi alte schimbări?

– Nu ştiu, el va hotărî cum va merge, în continuare, ca preşedinte, cu ce echipă va lucra. Nu ascund faptul că vom avea, în acest sens, unele consultări.

– Cine va fi viceprimar la Turnu Măgurele dacă veţi cîştiga alegerile?

– Unul dintre consilierii PSD, pe care, probabil, îl va prefera primarul, respectiv Dănuţ Cuclea, în caz de cîştig şi, bineînţeles, dacă va întruni majoritatea voturilor consilierilor. Să lăsăm deocamdată să se desfăşoare alegerile şi să vedem rezultatele…

– Mai sînt şi alte zvonuri, dar să trecem peste ele, pentru că n-avem timp. Aş vrea să daţi un mesaj primarilor despre ce-i aşteaptă în următoare perioadă.

– Da, este bine că mă întrebaţi. În primul rînd, cei cu datorii vor avea posibilitatea să se împrumute la Trezorerie cu garanţia Guvernului pentru achitarea arieratelor, a datoriilor istorice, astfel încît, să salvăm de la faliment societăţile comerciale care au lucrat în avans, pe cuvîntul primarilor…

– Vor majora primarii, în aceste condiţii, taxele şi impozitele locale?

– Fiecare, în funcţie de situaţia existentă în comuna sa. Dacă nu-şi vor gestiona bine banii, atunci le vor majora, dar cetăţenii îi vor taxa la alegeri. Oricum ei vor primi din partea Guvernului un ajutor însemnat…

– După regionalizare, comunele se vor comasa?

– Nu, judeţele vor rămîne în actuala formă, fără nici o schimbare şi, deci, şi comunele.

– Vor fi reorganizate actualele instituţii?

– Nu, decît unele structuri din cadrul acestora care se ocupă de fonduri europene.

– Direcţiile se vor modifica?

– Da, vor suferi unele schimbări şi majoritatea vor ieşi din subordinea ministerelor şi vor intra în subordinea preşedintelui Consiliului Judeţean, care efectiv, are nevoie de aşa ceva pentru a putea să-şi exercite noile atribuţii în condiţiile descentralizării administraţiei.

– Ce se va întîmpla la nivel de regiune, vor fi alegeri pentru preşedinte sau guvernator, cum se va numi?

– Sînt mai multe variante. Să se facă chiar de la început alegeri regionale sau consilierii judeţeni să aleagă preşedintele sau guvernatorul regiunii. Se va lua o hotărîre, în acest sens, în perioada următoare pînă în septembrie cînd se va ţine referendum pentru Constituţie.

– Care va fi, în acest context, rolul primarilor?

– Să ia cît mai multe fonduri europene pentru că vor avea acces direct la ele prin constituirea regiunilor. Aş vrea, în încheiere, să fac un apel la toţi teleormănenii să vină duminică la vot, să voteze candidaţii USL, Adrian Gâdea pentru Consiliul Judeţean şi respectiv, la Turnu Măgurele – Dănuţ Cuclea pentru a reuşi să avem un judeţ bine condus după programe şi proiecte de mare anvergură, dar şi un municipiu care va avea un amplu plan de dezvoltare în următorii ani.

GH. PARASCHIV

2 Comments

 1. Devine Teleormanul un JUDET CU PARTID UNIC ca pe timpul
  comunistilor ? cine mai are curajul sa fie “contra” ? voi
  ce hotariti acest fenomen antidemocratic NU STITI ca
  DEMOCRATIA AUTENTICA TARILOR DEMOCRATE spuna ca :
  ” STINGA SA SE APERE DE DREAPTA si INVERS ? ”
  altfel ne intoarcem la,,,,,,,TOTALITARISM ?,,,,,,si dupa
  cum se vede ,,,,,TELEORMANUL v-a fi ,,,,”FRUNCEA”….
  LIVIULE,,,,,NU ASA AM STABILIT NOI la intrarea in
  POLITICA in 1996 cind te-am votat sa devii PREFECT de la
  PD ?,,,,,ce s-a intimplat cu conceptiile democratice ce
  au stat la primirea in PARTIDUL DEMOCRAT ?,,,,,care prin
  statutul sau urmarea PRINCIPIILE SI IDEILE REVOLUTIEI
  ROMANE din DECEMBRIE 1989 si trecute si in CONSTITUTIE ?
  oare ,,,,,”SETEA DE MARIRE”,,,,,sa fie CAUZA ? daca este
  asa ?,,,,,la ce ne putem astepta in viitor ? iar faptul
  ca ati inceput cu ,,,,,,”BIRURILE PE TARAN,”,,nu va vad
  bine in viitor,,,,,,in care vor suferi ROMANI SIMPLI ,,,,
  eu va spun ca ati calculat gresit ,,,,VIITORUL,,,,,,nu
  asta este ,,,”CHEIA SUCCESULUI si DEZVOLTARII” eu stiu
  adevarata cale,,,,,,dar nu se vrea aplicata,,,,,pacat !,,
  v-a curge mult singe si lacrimi in viitor ,cine RASPUNDE?
  Cu mult regret pentru ce v-a fi,,,,,,

 2. Urez mult succes celor propusi de USL. Telormàneni feritivà de PP DD, un partid de mincinosi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.