Carmen Dumitrescu
După o perioadă destul de îndelungată în care scena politică teleormăneană a stat cu răsuflarea tăiată în aşteptarea noului subprefect, iată că în sfârşit, lucrurile se clarifică. Dacă în cursul zilelor trecute circulau doar zvonuri pe această temă, cel mai credibil dintre ele indicându-l pe uneperistul Constantin Filip, acum numirea lui Filip a devenit o certitudine şi toată lumea ştie că numirea va avea loc în cursul zilei de joi, 3 aprilie, în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ. Se pare că la eveniment va participa şi vicepremierul Gabriel Oprea, acesta dorind să fie alături de noul suprefect şi fostul său consilier în acest moment important din viaţa lui. În ceea ce-l priveşte pe Constantin Filip, acesta încă susţine că nu ştie nimic despre numirea de joi, dar a mărturisit că pentru el, dacă lucrurile se vor întâmpla aşa cum susţin sursele noastre, este vorba despre o veste bună.
Constantin Filip este absolvent al Instituitului de Educaţie Fizică şi Sport şi a avut activitate în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării în perioada 1970 – 1974, devenind formator naţional, iar perfecţionarea sa academică a continuat după anii 2000, când a urmat cursurile Universităţii Atheneum, Facultatea de Administraţie Publică şi Integrare Europeană din Bucureşti. Aşa cum stă bine oricărui om cu ambiţie, Filip este doctorand în management şi leadership, iar în 2010 s-a înscris la cursurile Colegiului Naţional pentru Apărare.
În perioada 1974 – 1992, a fost profesor al Liceului Industrial nr.1 din Alexandria, devenind din anul 1990 directorul instituţiei de învăţământ. Apoi şi-a început activitatea sindicală, devenind în 1992 preşedintele fondator al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Teleorman. Activitatea sindicală s-a prelungit apoi, susţinută de pasiunea şi verbul lui Filip, astfel că în anul 1994 devenea secretarul general al Federaţiei Sindicatelor din Învăţământul Preuniversitar din România. Cariera lui Filip înflorea constant, iar în anul 1995 a devenit consilier al ministrului Învăţământului şi mai târziu, în anul 1999 inspector general. Din 2000 până în 2006 a ocupat funcţia de secretar general în cadrul Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar din România, iar din 2006 până în 2009 a fost directorul general al Direcţiei Generale de Administrare a Unităţilor de Învăţământ, Sanitare şi Creşelor. Din 2010, Filip redevenea consilier al ministrului Apărării Naţionale, funcţie pe care a ocupat-o până în 2012, iar din mai 2012 până în martie 2013 a fost, din nou, inspector general. Din luna septembrie a acestui an, Filip a părăsit politica şi a decis să revină în învăţământ, unde probabil, se simţea mai confortabil, aşa că a devenit directorul Liceului Teoretic Piatra, comuna în cauză fiind şi comuna sa natală.