Sport

Veste şoc în fotbalul judeţean – FCM Alexandria a trimis toţi jucătorii acasă!

fcm 1Se desfiinţează sau se reorganizează echipa locală

Toată lumea aştepta să vadă care va fi rezultatul discuţiilor de joi seara de la FCM Alexandria, echipă care încă nu a început un program normal de pregătire a următorului. Numai că, după întrunirea membrilor Consiliului director al clubului, aceştia s-au întâlnit cu jucătorii, cărora le-au transmis o veste pe cât de surprinzătoare, pe atât de puţin de anticipat: toţi jucătorii sunt liberi să plece! Discuţiile cu jucătorii aflaţi sub contract cu FCM Alexandria n-au durat mai mult de zece minute, în care conducerea clubului a explicat, într-o oarecare măsură, faptul că primăria nu mai poate susţine financiar, la aceleaşi standarde, echipa de fotbal, astfel că jucătorii sunt liberi să plece, dacă intenţionează acest lucru.

Imediat după “şedinţă”, unii jucători păreau relaxaţi, pentru că “acum pot să îmi caut echipă”, alţii erau bulversaţi, efectiv nu ştiau încotro se vor duce. “Nu ştiu ce voi face, voi tatona puţin situaţia, dar aş vrea să rămân cât mai aproape de casă”, a spus, sub protecţia anonimatului, unul din jucătorii de bază din sezonul precedent.

Despre măsura pe care a luat-o cu jucătorii, conducerea clubului FCM Alexandria n-a vrut să facă foarte multe comentarii, nici măcar să ofere eventuale speranţe că fotbalul alexăndrean nu va dispărea! “Aţi văzut ce le-am spus jucătorilor, ştiu că este un moment mai puţin plăcut, dar asta e situaţia, deocamdată”, a spus preşedintele clubului alexăndrean, Emanoil Stoica.

Nimic despre ce va fi de acum încolo, dacă va continua echipa la Liga a 4-a, sau altceva!

 

“Echipa va juca la Divizia D, însă va juca cu sportivi localnici!”

Situaţia în care s-a ajuns cu FCM Alexandria a ridicat multe semne de întrebare, mai ales că dinspre conducerea clubului n-au parvenit prea multe explicaţii referitoare la gestul de joi seara. Mai mult, trebuie menţionat că în aceeaşi zi (joi, 25 iulie a.c.), Consiliul local alexăndrean alocase, în baza rectificării bugetare, suma de 170.000 lei, pentru susţinerea fotbalului local. Iar despre decizia pe care a luat-o Consiliului director al FCM Alexandria, administratorul public al municipiului, Ştefan Tăbăcitu, a făcut unele precizări, mai mult decât necesare: “În primul rând, din punctul meu de vedere, decizia conducerii de la FCM Alexandria este cât se poate de normală. Echipa a retrogradat, iar acum, pentru campionatul judeţean, acei jucători vroiau aceiaşi bani ca la Liga a 3-a. În aceste condiţii, consider că este momentul să dăm o şansă tinerilor localnici, pentru că este păcat să avem grupe de copii în oraş şi să nu le valorificăm, aducând jucători din afară, pe bani, casă şi masă. Vom vedea ce se va decide, există acolo în Consiliul director al clubului oameni care cunosc fenomenul sportiv, cu o probitate profesională deosebită. Dar, ce pot să vă spun este faptul că echipa FCM Alexandria va evolua în mod cert la Divizia D, pentru că acolo ne este locul, după ce am retrogradat, însă trebuie reţinute două idei, este momentul să restructurăm lotul, dar mai ales să valorificăm pepiniera proprie”.

 

Obiective îndrăzneţe pentru următorul sezon în Ligii a 4-a!

Deşi situaţia la FCM Alexandria este destul de îngrijorătoare, deoarece la acest  moment nu se cunoaşte nici lotul de jucători, nici stafful tehnic, se poate vorbi chiar despre obiective. În acest sens, administratorul public al municipiului Alexandria, Ştefan Tăbăcitu, a ţinut să spună despre faptul că “deşi se reorganizează echipa, eu rămân convins că pentru Alexandria obiectivul nu poate fi altul decât formarea unei echipe care să atace câştigarea campionatului judeţean şi promovarea în Divizia C, iar acest lucru se poate face chiar din acest sezon! Dar, este important să formăm acea echipă competitivă, din sportivi localnici”.

Bogdan Pană

One Comment

  1. Normal , anaormal este florea voicila , datorita blui ALEXANRIA nu are echipa . Stiti cat beneficiu are un ,,conseler,, ? adica florea voicila, vreti sa publicati ce avere are ? cat pamant, pamant ? are ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.