Politic

Verdict ANI: Chera Gheorghe – consilier local din Viişoara, conflict de interese

Ioan DUMITRESCU

Face ce face Agenţia Naţională de Integritate şi din când în când mai descoperă un teleormănean aflat în postură de incompatibilitate sau în conflict de interese. În luna martie a acestui an, Chera Gheorghe, consilier local în comuna Viişoara, spun cei de la ANI, a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri de Consiliu local din Viişoara, pentru prelungirea, prin act adiţional, pe o perioadă de cinci ani, a unui contract de închiriere a unei suprafeţe de 611 hectare de teren din pajiştea comunei. Contractul de închiriere a fost făcut între Primăria comunei Viişoara, în calitatea de proprietar, şi Asociaţia crescătorilor de animale din Viişoara, în calitate de chiriaş. Doar că Chera Gheorghe a participat şi în calitate de consilier local, precum şi în calitatea de preşedinte al Asociaţiei crescătorilor de animale din Viişoara.

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că este vorba despre un conflict de interese de natură administrativă, şi l-a informat pe Chera Gheorghe de faptul că au fost declanşate procedurile de evaluare ale sale.

Agenţia Naţională de Integritate specifică: „Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau demnitate publică pe o perioadă de trei ani”. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu consilierul local Chera Gheorghe din comuna Viişoara.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.