Politic

Vechii liberali se gândesc să paseze democrat-liberalilor primăriile unde au şanse mici de câştig

alegeriÎn judeţul Teleorman, în prezent, social-democraţii au în cont 65 de primării, pe care speră să le pastreze şi după localele de anul viitor.

Liberalii, în schimb, lucrează la strategii care să le aducă, după localele din 2016, noi mandate de primar pe lângă cele 30 deţinute în prezent. În acest sens, atât prin decizii luate la nivel central, cât şi prin strategii puse la punct în interiorul organizaţiei judeţene, liberalii teleormăneni sunt prinşi de febra alegerilor.

Despre localele din vara anului viitor şi despre stabilirea candidaţilor s-a discutat şi la ultima şedinţă de lucru a vechilor liberali, ţinută la Centru, în cadrul căreia s-a luat în calcul, se pare, şi faptul că există primării pe care nu le pot câştiga pentru că acestea sunt zone dominate de PSD şi că, prin urmare, acolo pot fi numiţi candidaţi de la vechiul PDL, în condiţiile în care şansele de a câştiga primăriile respective sunt reduse

E adevărat, există şi localităţi teleormănene în care primarii democrat-liberali, aflaţi la al doilea ori al treilea mandat, pot să câştige încă un mandat şi în condiţiile în care ar candida din poziţia de independent, însă cazurile sunt puţine, iar candidaturile la următoarele alegeri ar trebui, cel puţin la nivelul teoretic, împăţite între vechii liberali şi democrat-liberali.

Pentru a-şi atinge obiectivele, acelea de a se alege cu cele mai multe mandate de primar după alegerile din vara anului viitor, liberalii sunt dispuşi să dea o şansă la locale şi aleşilor certaţi cu legea. Astfel, deşi la nivel declarativ PNL susţine doar candidaţii integri, sunt cazuri în care este posibilă susţinerea unui candidat trimis în judecată sau care a fost condamnat în primă instanţă.

De asemenea, liberalilor li s-a dat undă verde pentru primirea de primari de la alte partide, aflaţi în funcţie, şi, care ar avea şanse să câştige încă un mandat, mai ales în condiţiile în care sistemul de vot, într-un singur tur, îi avantajează pe aleşii în funcţie. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.