Eveniment

Vazzolla Popa Veronica, înlocuită de Petcu Marius în Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap

Ioan DUMITRESCU

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Teleorman, de miercuri, 29 iunie 2016, care a avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre, aprobat în unanimitate de către cei 25 de consilieri judeţeni prezenţi la şedinţă, dintre cei 33, a început cu câteva reproşuri ale liberalilor la adresa preşedintelui Consiliului, Adrian Ionuţ Gâdea.

Unul dintre reproşurile liberalilor se referea la faptul că, la repartizarea consilierilor judeţeni pe comisiile de specialitate, aceştia nu au fost consultaţi. Al doilea reproş se referea la faptul că pare a fi deplasată ideea convocării unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Teleorman pe o temă minoră, cum a fost singurul proiect de hotărâre de Consiliu. Preşedintele Adrian Ionuţ Gâdea a luat cunoştinţă de remarcile care au fost făcute, declarând că urmează a le analiza.

Consiliul Judeţean Teleorman a hotărât ca articolul 14 din Hotărârea Consiliului din 11 decembrie 2008, privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap să se completeze cu aliniatul următor: „În lipsa preşedintelui Comisiei, atribuţiile acesteia vor fi preluate şi îndeplinite, conform prevederilor legale, de persoana nominalizată în comisie de către Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Teleorman”.

Prin adresa numărul 15378 din 22 iunie 2016, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, a adus la cunoştinţă Consiliului Judeţean Teleorman faptul că, începând cu data de 10 iunie 2016, Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap funcţionează fără preşedinte, întrucât medicului primar în cadrul instituţiei Vazzolla Popa Veronica i-a încetat de drept contractul individual de muncă, ca urmare a îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. Astfel, funcţia respectivă va fi preluată de doctorul Petcu Marius.

Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap funcţionează ca organ de specialitate în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, cu activitate decizională în materia încadrării persoanelor adulte în grad şi tip de handicap. Componenţa nominală a comisiei de evaluare s-a făcut cu avizul Ministerului Muncii, Familei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Preşedintele comisiei trebuie să fie medic de specialitate, cu expertiză medicală a capacităţii de muncă, medicină internă, medicină de familie sau medic de medicină generală, absolvent de cursuri de management în domeniul socio-medical. Preşedintele Comisiei de evaluare, fără a fi funcţionar public, face parte din structura de personal a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.