Politic

Vasile Blaga, în căutare de voturi la Alexandria

PDL (11)Ioan DUMITRESCU

Luni, 04.03 2013, preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a făcut o vizită de lucru la Alexandria, în speranţa de a-şi maximiza numărul voturilor de care are nevoie la Convenţia Naţională a partidului din 23 martie, când vor avea loc alegeri pentru şefia partidului. În sala îngheţată a Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul reşedinţă de judeţ, pe scena cufundată în obscuritate, au urcat, alături de Vasile Blaga, şi preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene PDL Teleorman, şi Romeo Raicu, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur şi deputatul Colegiului Videle, Lucian Militaru.

După ce Teodor Niţulescu i-a urat lui Vasile Blaga un călduros bun-venit în Teleorman, preşedintele PDL şi-a prezentat moţiunea proprie cu care se va prezenta la Convenţia Naţională, România Dreaptă. Nu a ratat Teodor Niţulescu să-i ureze la mulţi ani cu ocazia “onomasticii” şi deputatului Lucian Militaru, a cărei zi a coincis cu venirea preşedintelui Blaga. Niţulescu a remarcat că opţiunea sa pentru Vasile Blaga se întemeiază pe faptul că acesta “este exponentul realismului şi al pragmatismului; este omul care de multă vreme, de mulţi ani de zile se identifică cu Partidul Democrat. A fost unul dintre artizanii nevăzuţi ai victoriilor strălucite pe care partidul nostru le-a repurtat sub diferite titulaturi, de Partid Democrat şi Partid Democrat Liberal. Sigur că a fost important şi omul care a determinat aceste victorii, preşedintele nostru, Traian Băsescu”. După un astfel de laudandum, Teodor Niţulescu i-a dat cuvântul preşedintelui Blaga.

Luând cuvântul, Vasile Blaga a remarcat printre altele: “În fostul PD şi actualul PDL au mai fost lângă mine în campanii şi alţi oameni, printre care şi Adrian Videanu, care este de aici, din Teleorman. De ce am venit: ştiţi. Noi am guvernat într-o perioadă foarte dificilă, ne-am şi asumat răspunderea guvernării. Am făcut un lucru bun când am stabilizat România, dar spuneam încă din 2011, din mai, că dacă nu vom găsi un just echilibru între măsurile foarte bune pe care le luăm, vom salva România, ceea ce s-a şi întâmplat; iată, acest Ponta care acum este duşmanul întregii naţiuni, ne spune că putem trăi şi fără Schengen; nu mai e mult până ne va spune că putem trăi şi fără Europa, bizuindu-se pe cei 70% pe care se sprijină”.

Vasile Blaga a mai amintit printre altele că în anul electoral 2012 a fost cel mai politizat an din istoria postdecembristă. “Cine credea că pierde domnul Flutur preşedinţia Consiliului Judeţean? Cine credea că pierde Lucian Militaru Primăria din Videle? A făcut minuni acolo, dar politizarea acolo a fost fantastică”.

Vasile Blaga a tras însă melodramatic o concluzie amară: “Avem încă cicatricile măsurilor de austeritate pe care le-am impus”.

Câte voturi va obţine din Teleorman Vasile Blaga, rămâne de văzut sau, probabil, nu se va şti niciodată, votul fiind secret.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.