Sport

Vali Badea explică situația în cazul incidentului de la terenul CSS – “Nu e bine ce s-a întâmplat, dar părinții au fost provocați de acel arbitru!”

vali-badeaIncidentul care a avut loc joia trecută, lânsă stadionul CSS – Peco din Alexandria, în urma căruia un arbitru a fost lovit de părinți ai unor copii legitimați la clubul Young Steaua Alexandria a devenit deja cunoscut în întreg județul. Faptul că arbitrul respectiv (Mihai Rotaru, din Alexandria) a depus un memoriu către organizatorul competiției, AJF Teleorman, în care a explicat situația, este deja știut, însă au apărut o serie de comentarii, pe site-ul www.ziarulteleormanul.ro, în care mulți cititori și-au arătat poziția vizavi de cele întâmplate.

Despre cele întâmplate, dar și pentru că a văzut amploarea pe care au luat-o discuțiile vizavi de anumite aspecte care vizează clubul Young Steaua Alexandria, club pe care l-a fondat și îl conduce alături de Sorin Paraschiv,  fostul fotbalist Vali Badea, care a fost prezent inclusiv la jocul de la terenul Peco de joia trecută a venit cu unele precizări. Iată punctul de vedere al lui Vali Badea despre cele întâmplate: «În primul rând, vreau să spun foarte clar faptul că acele lucruri puteau fi evitate dacă acel arbitru, Rotaru, nu ar fi fost dat să ne arbitreze. De fapt, sâmbăta trecută, acel arbitru a avut un comportament total nepotrivit la jocul nostru cu Videle, el și-a permis atunci să înjure părinții, le-a arătat gesturi obsecene… Părinții erau foarte supărați din  această cauză, este normal ca orice bărbat să reacționeze când cineva îi înjură soția! S-a ajuns la cele care s-au întâmplat la Peco, însă vreau să fie foarte clar, totul s-a întâmplat în afara terenului de fotbal, în parcare. Părinții, foarte supărați pentru faptul că el a înjurat și în jocul de sâmbătă, și în cel de joi, probabil că n-au mai suportat situația. Mai precizez că, chiar eu, personal, i-am potolit pe vreo doi părinți care amenințau că nu mai suportă injuriile și jignirile acelui arbitru. Faptul că s-a ajuns aici nu este bine deloc, e normal să regret situația, dar nu este vina clubului Young Steaua că s-a ajuns aici, iar acei părinți au fost provocați de arbitru prin atitudinea lui. Eu chiar am avut ulterior o discuție cu părinții, le-am spus clar, cine nu se poate stăpâni, nu mai vine la jocuri. Acum însă, probabil că vom primi o sancțiune, pe care trebuie să ne-o asumăm».

 

“Noi vrem să facem performanță”

Cu prilejul discuției referitoare la incidentul de acum câteva zile, fostul fotbalist alexăndrean Vali Badea, în prezent manager-antrenor la clubul Young Steaua, alături de fostul fotbalist și bunul său prieten Sorin Paraschiv, a ținut să puncteze anumite aspecte legate de modul în care se desfășoară activitatea la clubul său. A vorbit despre grupele de copii, despre faptul că la acest club toți copiii care vin plătesc o taxă, dar sunt și recompensați, material și didactic, pentru această taxă. Iată câteva din punctele de vedere ale lui Vali Badea vizavi de activitatea clubului Young Steaua Alexandria.

“Ce pot să spun, noi avem cinci grupe de sportivi, o grupă înscrisă la categoria 2002, însă avem sportivi născuți în 2003 și 2004, două grupe de sportivi la categoria juniori D, sportivi născuți 2004, la care avem doar sportivi născuţi în 2005 și 2006, iar la categoria juniorilor D avem încă două grupe de sportivi, formate din copii născuți în 2006 și mai 2007. Noi ne-am propus să îi formăm pe acești copii, sperăm să ne batem la titlul județean cu grupa 2006, dar vrem să facem performanță cu acești copii”.

“Referitor la toate acele acuze legate de faptul că au venit copii de la CSS, vreau să clarific acest lucru, clubul meu este unul cu taxă, iar eu nu pot să-i iau pe copii sau părinți și să le cer taxa respectivă. Sper să se înțeleagă, faptul că noi percepem taxe sunt pentru că acei copii au fiecare mingea lui, au echipament de joc și de antrenament, plus că sunt cinci antrenori la fiecare grupă de sportivi”.

A consemnat B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.