Politic

Val de plângeri penale împotriva președintelui interimar PNL Teleorman, Daniel Constantin / Este acuzat de infracțiunea de fals și uz de fals la validarea mandatelor de consilier local

În prag de alegeri parlamentare și prezidențiale, în Organizația Județeană a PNL Teleorman apele sunt din ce în ce mai tulburi, iar instabilitatea pare să se propage chiar de la șefia filialei, mai exact dinspre președintele interimar Daniel Constantin.

Pe lângă scandalul propagat în spațiul public, dar care s-a concretizat și cu numeroase plângeri penale, legat de neconcordanța dintre declarația de avere a acestuia și realitate, acum ies la lumină și nemulțumiri din interiorul organizației pe care a venit să o conducă și căreia îi promitea că nu va face “schimbări de dragul schimbării” și că va pune în valoare oameni de calitate.

Se pare însă că liberalii din Teleorman au constatat că lucrurile nu stau tocmai așa, având în vedere că mulți dintre ei au decis să se îndrepte împotriva președintelui PNL cu plângeri penale.

Motivul îl constituie validarea mandatelor de consilieri locali aleși în data de 9 iunie 2024 și care, zilele acestea, trebuie să-și preia pozițiile pentru care au fost aleși de cetățeni. Președintele interimar PNL Teleorman este acuzat de infracțiunea de fals și uz de fals în întocmirea acestor liste.

Una dintre aceste plângeri este făcută de Stanca Florin, consilier local în funcție în cadrul Consiliului local al comunei Drăcșenei. Acesta a candidat și la alegerile locale din 9 iunie și a obținut un nou mandat de consilier local, fiind înscris pe poziția nr. 3 atât pe lista de candidați, cât și în procesul verbal de consemnare a rezultatului alegerilor pentru Consiliul local în circumscripția nr. 32 Drăcșenei.

Cu toate acestea, a avut surpriza să constate că numele său a fost pur și simplu eliminat de pe lista celor ale căror mandate ar fi trebuit validate. Adresa este semnată de Daniel Constantin și transmisă secretarului general al Primăriei Drăcșenei, în vederea înaintării către Judecătoria Roșiori de Vede pentru validarea mandatelor de consilier local a celor înscriși pe respectiva listă.

Drept urmare, consilierul local i-a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) și îl acuză pe acesta că a întocmit și semnat în fals adresa respectivă. Excluderea numelui său de pe lista pentru validarea mandatelor de consilier este considerată abuzivă și discreționară, având în vedere că este în continuare membru PNL Teleorman, nu și-a dat demisia și nici nu a fost exclus sau radiat conform normelor stabilite în Statutul și Regulamentul PNL. Acesta apreciază că Daniel Constantin vizează validarea unei alte persoane (care nu a obținut vreun mandat) și acționează în dezinteresul cetățenilor, dar în urmărirea intereselor personale. De asemenea, consilierul local consideră că i se aduce un grav prejudiciu prin împiedicarea exercitării mandatului de consilier local.

Cazul de la Drăcșenei nu este însă singular. Sunt deja mai multe astfel de plângeri penale depuse, din partea membrilor PNL Teleorman aflați în aceeași situație, dar care, deocamdată, au decis să nu iasă cu declarații publice.

De asemenea, mai sunt cazuri de liberali care susțin că li s-a propus de către președintele interimar Constantin să renunțe la mandatele de consilieri locali, dar care l-au refuzat. Din fericire pentru ei, acesta a acceptat refuzul și nu i-a eliminat de pe liste.

Comments are closed.