Social

Vaccinurile antigripale se găsesc numai în farmacii. Medicii de familie le aşteaptă pe cele din programul de vaccinare

vaccin-Odată cu apropierea iernii reapare în discuţie vaccinarea antigripală. Deocamdată, acestea se găsesc numai în farmacii, medicii de familie aflându-se încă în aşteptarea lor, aceştia declarând că deja sunt pacienţi care întreabă de acest vaccin, persoane aflate în grupele de risc binecunoscute.

Vaccinurile antigripale se pot găsi în momentul de faţă doar pe piaţa farmaceutică, la un preţ de peste 30 lei o doză. La nivel de Direcţie de Sănătate Publică s-au făcut demesurile necesare pentru a primi aceste vaccinuri în sensul că s-a făcut un necesar al cantităţii de vaccin pentru anul acesta şi se aşteaptă ca Ministerul să facă achizionarea vaccinului şi să îl trimită în teritoriu.

Din păcate, vaccinul antigripal nu a fost nici măcar licitat şi nici nu se întrevede prea curând că ar fi achiziţionat. Cu siguranţă însă că va veni anul acesta, dar sezonul virozelor a început şi foare probabil cât de curând vor apărea şi primele cazuri de gripă, iar vaccinarea va fi mult mai greoaie în plin sezon gripal, dat fiind faptul că pentru a căpăta imunitate vaccinarea trebuie făcută din timp, pentru că trebuie aşteptat o perioadă de până la 10 zile pentru ca vaccinul să producă imunitate.

Anul trecut la nivelul judeţului Teleorman a fost solicitat un număr de 60.000 de doze de vaccin antigripal din care au ajuns la populaţie aproape jumătate. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.