Social

Vaccinul împotriva COVID-19 poate fi administrat la domiciliu, precum și în ambulatoriile de specialitate

În cadrul ședinței din 25 august, la solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat ordonanța care reglementează “vaccinarea împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, precum și activitatea de vaccinare în ambulatoriile de specialitate”.

Astfel, pentru această activitate de administrare a vaccinului la domiciliu, tariful este de 60 lei/inoculare. Cât despre administrarea vaccinului de către medicii de specialitate în cadrul ambulatoriului de specialitate pentru specialitățile clinice, inclusiv ambulatoriul integrat al spitalelor, tariful este de 40 de lei/inoculare. Aceste tarife includ consultația medicală, precum și raportarea și monitorizarea reacțiilor adverse postvaccinale.

“Am creat cadrul legal pentru ca un număr semnificativ de persoane să poată fi imunizate de către medicul de familie la domiciliu. Este o măsură ce are drept scop stimularea vaccinării și protecția cu precădere a persoanelor vârstnice, nedeplasabile sau mai greu deplasabile. Pentru vaccinarea la domiciliu, am crescut tariful cu 50%, la 60 de lei/inoculare, de la 40 de lei/inoculare cât este la cabinet, diferență menită să acopere cheltuielile de deplasare.

De asemenea, pentru pacienţii cu boli cronice poate începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a proteja mai bine acele persoane care au şi cel mai mare risc de a se îmbolnăvi şi a dezvolta complicaţii în caz de infecţie cu SARS-CoV-2”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Mai mult, tot din documentul menționat reiese că cele două măsuri sunt prevăzute a fi în vigoare până la data de 31 martie 2022, dată până la care a fost prelungită și activitatea de administrare a vaccinului de către medicii de familie în cabinetele proprii pentru persoanele înscrise pe lista proprie, pentru cele care nu au un medic de familie sau pentru care medicul de familie nu asigură aceste servicii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.