Social

Vaccinarea împotriva cancerului de col va demara cel mai probabil în martie

Campania naţională de vaccinare anti HPV va demara, cel mai probabil, în luna martie a acestui an, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Pană, pentru un grup ţintă care se adresează fetelor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani. Anunţul a fost făcut cu ocazia conferinţei de presă prilejuită de Săptămâna Europeană de Prevenire a cancerului de col uterin.

Vaccinarea anti-HPV va fi disponibilă începând cu luna martie sau cel târziu finalul trimestrului întâi, pentru un grup ţintă de 10-14 ani. Finanţarea va fi asigurată în totalitate de Ministerul Sănătăţii, la solicitatea părinţilor. Altfel spus, ministerul va finanţa vaccinarea, va demara o campanie de informare corectă şi concretă prin care va fi transmis un mesaj coerent, însă vaccinarea nu va fi impusă, lăsând la latitudinea părinţilor dacă va fi efectuată sau nu.

Până în prezent, aproximativ 150 milioane de doze de vaccin anti-HPV au fost administrate în întreaga lume şi numărul este într-o continuă creştere. Organismele europene şi internaţionale recomandă fără ezitare vaccinarea impotriva HPV, iar ca rezultat, peste 20 de ţări din cadrul Uniunii Europene desfăşoară în acest moment campanii de vaccinare împotriva HPV, inclusiv Bulgaria şi Cehia. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.