Politic

Vacantarea locului de consilier județean al lui Cornel Bleajă, pe ordinea de zi a ședinței CJT de săptămâna viitoare

În urmă cu aproape o jumătate de an, numele consilierului județean Cornel Bleajă a apărut într-un scandal public ce a stârnit revoltă în rândul teleormănenilor. Acesta a fost acuzat de agresiune sexuală de mai multe eleve, foste și actuale, de la unități de învățământ din orașul Zimnicea, unde activa ca profesor de fizică. În urma dezvăluirilor, Bleajă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în luna noiembrie 2022, iar, pe linie politică, a fost exclus din Partidul Social Democrat, organizația județeană a social-democraților delimitându-se total de “comportamentul  nociv, imoral și periculos” al acestuia.

La aproape jumătate de an distanță față de aceste evenimente, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Teleorman ce urmează să aibă loc joi, 27 aprilie 2023, se află și “proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean al domnului Bleajă Cornel, prin demisie, și vacantarea locului de consilier județean”.

Între timp, pe rolul instanțelor de judecată din Teleorman s-au tot regăsit dosare cu numele lui Bleajă, fie ca inculpat, fie ca reclamant ori contestator inculpat. Astfel, la începutul lunii februarie 2023, Judecătoria Zimnicea a dispus măsura înlocuirii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile, inculpatul Bleajă având, printre altele, următoarele obligaţii: “- să nu depăşească limita teritorială a României; – să nu comunice, în niciun fel, direct sau indirect cu persoanele vătămate C.G.E. (minoră – ), D.A.M.I, (minoră), C. A.C., (minoră) M.C.M, (minoră) B.A.A, (minoră), F. M. (minoră)”. Ulterior, la un alt termen de judecată, de la începutul lunii aprilie, măsura controlului judiciar este prelungită de aceeași judecătorie.

Atât la deciziile din dosarul penal, cât și la cea luată de Organizația PSD Teleorman, de excludere din partid, Bleajă a făcut contestații.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.