Social

Vacanţa la bibliotecă!

“Dintre toate vacanţele, vacanţa de vară este cea mai aşteptată de la mic la mare. Copiii se bucură de jocurile copilăriei, părinţii sunt mai relaxaţi, iar bunicii abia aşteaptă şă-şi răsfeţe nepoţii, să le-ndeplinească chiar şi cele mai năstruşnice dorinţe şi să-şi petreacă timpul alături de ei. Însă, sunt şi copii care nu au bunicii aproape, iar părinţii lor lucrează. Dar pentru aceştia există grădiniţe care au program şi–n vacanţă. Să nu vă gândiţi că programul este obositor şi copii nu se pot bucura de plăcerile vacanţei. Din contra, în această perioadă, au loc activităţi educative, atractive şi distractive, iar acestea au loc în diferite locuri din municipiul Roșiori de Vede”, transmit reprezentanții Centrului Europe Direct Teleorman

O astfel de activitate a avut loc miercuri, 22 iunie, când copiii de la Grădiniţa cu P.P. nr. 4 din Roşiori de Vede, însoţiţi de educatoarele Camelia Al-Khemesy, Ana Chircă şi Ionela Cristea, au descoperit Biblioteca Municipală “Gala Galaction” şi centrul de informare europeană EUROPE DIRECT Teleorman. Aici, i-au întâmpinat, cu drag şi bucurie, bibliotecara Monica Milostivu, de la Secţia Împrumut Carte pentru Copii, care le-a făcut o scurtă prezentare a cărţilor pentru vârsta lor, cărţi frumos ilustrate, pline de aventuri şi învăţăminte, pe care aceştia le-au răsfoit cu plăcere şi curiozitate. Apoi, Marinela Ruşanu, bibliotecară şi manager ED Teleorman, şi Aurelia Bărbuţ, consilier comunicare ED Teleorman, le-au prezentat materiale didactice, pentru grupa lor de vârstă, editate de Oficiul pentru publicaţii al UE şi au descoperit că micuţii ştiu să localizeze România pe harta Uniunii Europene “Unită în diversitate”.

Vizita s-a încheiat cu vizionarea desenului animat (dublat în limba română) “Viaţa secretă a animalelor de companie”, un film extrem de amuzant, dar şi înduioşător despre animalele de companie şi stăpânii lor, o imagine ideală a unei lumi în care oamenii își umplu viața cu prezența unui animăluţ de companie, pe care nu trebuie să-l abandoneze niciodată şi din niciun motiv, animăluţ căruia îi se dă șansa la viață și iubire necondiţionată.

După această plăcută experienţă, preşcolarii au primit o amintire dulce, hărţi ale Europei şi fişe de colorat. Iar cei mici au promis că vor reveni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.