Social

Vacanţă ieftină la Alexandria – Sute de alexăndreni îşi petrec zilele libere la Ştrandul Vedea

Carmen Dumitrescu

În această perioadă, Ştrandul Vedea este întotdeauna plin. Sunt foarte puţine momentele din zi în care se poate identifica o zonă de sezlonguri libere, pentru că, în general, amatorii de soare sosesc de la primele ore ale dimineţii şi pleacă seara, la apus. Potrivit celor care stau la recepţie, complexul sportiv şi de agrement este vizitat zilnic, pe timpul vacanţei de vară, de câteva sute de persoane, majoritatea venind pentru bazin sau şedinţe de bronzat. Însă sunt foarte mulţi care vin şi pentru activităţile sportive, terenul de fotbal din incinta ştrandului fiind şi el extrem de atractiv pentru populaţia oraşului.

Probabil că unul dintre cele mai importante avantaje oferite populaţiei de Ştrandul Alexandria nu este petrecerea plăcută a timpului liber, ci opotunitatea acordată celor mici de a învăţa să înoate şi să se tonifice fizic prin efectuarea de exerciţii în piscină. Ca atare, un număr important de alexăndreni îşi duc copiii periodic la ştrand, în ideea de a le asigura o dezvoltare fizică armonioasă, cu ajutorul orelor de înot. În consecinţă, cursurile de înot au fost privite ca fiind unul dintre cele mai mari beneficii ale Ştrandului Alexandria, astfel că Consiliul local a fost obligat să aprobe unele modificări la Hotărârea Consiliului Local privind Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Complexului de odihnă şi recreere Ştrand Vedea, fiind vorba despre nevoia reglementării cursurilor de înot şi despre stabilirea preţului de închiriere al terenului de fotbal din incinta complexului.  Potrivit Regulamentului actualizat de funcţionare al ştrandului, cursurile de înot se desfăşoară în cursul zilei după un program propus de instructorul de înot şi aprobat de conducerea Administraţiei Domeniului Public, în funcţie de solicitări. Durata fiecărei şedinţe de înot este de o oră iar numărul copiilor din grupa de cursanţi va fi de 6 la începători şi 10 la avansaţi.

În privinţa preţului de închiriere al terenului de fotbal din incinta complexului, acesta a fost stabilit la 20 lei lei pe oră ziua şi 30 de lei pe oră în timpul nopţii. Programul terenului de fotbal se poate prelungi până spre orele 20.00 iar în anumite situaţii, se pot acorda chiar penalităţi ale costurilor. Este vorba despre grupurile organizate de şcoli sau cluburi sportive, în baza unui tabel nominal, cu profesori-însoţitori delegaţi în scris de directorul şcolii sau al clubului, şi care răspund de integritatea copiilor din grup, care pot beneficia de 50% reducere la taxa de acces la bazinul de înot, la o dată propusă de şcoală sau club, şi acceptată de conducerea A.D.P. Alexandria.

Potrivit celor care frecventează ştrandul, locaţia este ideală pentru petrecerea timpului liber pentru că întruneşte toate condiţiile de confort pe care un ştrand trebuie să le ofere. Mai mult, în incinta ştrandului funcţionază şi un spaţiu comercial, unde consumatorii de ştrand se pot delecta cu produse de fast-food, îngheţată, apă şi alte produse care se consumă în special pe timpul verii. De aceea, pe perioada weekend-urilor, câteva sute de alexăndreni aleg să-şi petreacă întreaga zi la ştrand, acolo având posibilitatea de a se bronza, de a-şi îmbunătăţi condiţia fizică, dar şi de a socializa cu prietenii la o sticlă de suc sau la o pizza. Per total, costurile petrecerii timpului la ştrand se ridică la câteva zeci de lei pe zi, ceea ce face preferabilă petrecerea vacanţei la ştrand, comparativ cu oricare altă locaţie din oraş sau din judeţ.

One Comment

  1. Ati vazut cat de nasol pica 1 Mai in 2016? Si 1 Mai si Pastele in aceeasi zi .. mega nasol

    http://www.zilelibere2016.ro

    ZILE LIBERE 2016

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.