Ioan DUMITRESCU
Vă mai amintiţi de ei cum băteau în lung şi-n lat judeţul Teleorman în campania electorală de la alegerile parlamentare? Răsunau străzile oraşelor teleormănene şi uliţele satelor când soseau ei în campanie, rugându-vă să îi votaţi. Aţi investit încredere în ei, i-aţi trimis în Parlamentul României să vă reprezite interesele, să repare nedreptăţile legislative anterioare, să întoarcă în vreun fel în Teleorman încrederea pe care le-aţi acordat-o, şi ei ce au făcut? I-aţi mai văzut de la campania electorală prin judeţ? Ce au făcut ei în Camera Deputaţilor unde au ajuns datorită încrederii alegătorilor din Teleorman?
Elena Cătălina Ştefănescu, membră a Partidului Social Democrat, cel mai tânăr deputat din Parlamentul României, face parte din comisia juridică, de disciplină şi imunităţi şi din comisia învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Face parte din grupurile de prietenie cu Parlamentele din Brazilia, Georgia şi Federaţia Rusă, cu toate că nu se ştie dacă a participat vreodată la vreun dialog cu parlamentarii din ţările respective, şi nici ce ar fi putut să le spună acestora. În Camera Inferioară a avut oarece activitate: a luat de 40 de ori cuvântul de la tribuna Parlamentului, a făcut 35 de declaraţii politice, a participat la 40 de propuneri legislative, şi a avut 24 de întrebări şi interpelări. Avere nu a prea reuşit deocamdată să adune, nu are nici un teren intravilan sau extravilan, are doar o casă de 60 metri pătraţi în Bucureşti cumpărată din 2011, şi are o singură maşină, un Citroen C3 din 2005. În schimb, pare a fi înglodată în datorii, având un credit contractat în anul 2011 de 43.853 euro, datorie care trebuie plătită până în anul 2040. Este posibil ca din venitul de 58.908 lei pe an de la Cameră să scape de datorii.
Spre deosebire de aceasta, social-democratul Adrian Constantin Simionescu, nu prea are mare activitate în Parlament: are doar trei luări de cuvânt, a făcut doar două declaraţii politice şi a participat la doar două iniţiative legislative. În schimb, pare a fi un pic mai avut, având două mici terenuri arabile, unul de un hectar şi celălalt de 0,12 hectare. Pe deputatul Simionescu este posibil să-l mai fi văzut alegătorii săi din colegiu, când vine acasă de la Parlament în Turnu Măgurele unde are două case, una de 79 metri pătraţi cumpărată în 1997, şi o alta, în suprafaţă de 168 metri pătraţi. Deputatul are şi două maşini, un Aro 243 din 1992 şi un Ford Scorpio din 1998. În schimb, deputatul are şi datorii: 78.106 euro şi un alt credit în lei de 47.613 lei. Pe lângă salariul său de deputat de 58.908 lei în familia Simionescu mai aduce şi soţia acestuia în casă 8.724 lei pe an.
Deputatul Constantin Alin Bucur a intrat în Parlament când era membru al Partidului Poporului Dan Diaconescu; după o scurtă vreme a părăsit partidul, activând câteva luni ca independent, pentru ca apoi să se dea cu puterea, dar nu direct cu PSD-ul, ci înregimentându-se în oastea politică a generalului Gabriel Oprea la Uniunea Naţională pentru Progresul României, unde este posibil să rămână până la sfârşitul mandatului. Nici Alin Bucur nu a avut o activitate prea mare în Camera Deputaţilor, acesta luând cuvântul doar de 13 ori de la tribună, de unde a mai citit 11 declaraţii politice şi a pus o singură întrebare; deputatul Bucur a participat la 12 iniţiative politice. Fără avere, fără case, fără terenuri, fără maşină, dar este tânăr şi are când să o strângă, Alin Bucur pare însă a fi cufundat binişor în datorii, având un credit de 35.200 lei şi un altul de 10.000 euro.
Nici Lucian Militaru de la Partidul Democrat Liberal nu a avut o activitate prea mare în Parlament, acesta având doar două luări de cuvânt, o singură declaraţie politică şi 14 iniţiative legislative. Din februarie 2015 Militaru a trecut la PNL Şi ca să dovedească faptul că este în opoziţie, Lucian Militaru a participat la 17 moţiuni de cenzură. Senatorul are două terenuri micuţe în Videle, de unde este, unul de 872 metri pătraţi şi altul intravilan de 249 metri pătraţi.
Vă mai amintiţi de ei? I-aţi mai văzut din campania electorală şi până acum? Vă mai amintiţi câte au promis? Este posibil ca alegătorii să îi declare ca la obiectele pierdute: „Pierduţi, declaraţi nuli, şi fără valoare”. I-aţi mai vota încă un mandat? Au făcut ceva pentru dumneavoastră?
Bun articolul,continuati si cu ceilalti ,ca nu sunt mai breji!