Politic

USL şi-a lansat candidaţii, într-un cadru grandios – Liviu Dragnea: “Judeţul Teleorman nu va mai fi pus la marginea proiectelor de dezvoltare în această ţară”

Carmen Dumitrescu

Aşa cum a anunţat, USL Teleorman a organizat în prima zi de campanie electorală un eveniment spectaculos, constând în lansarea candidaţilor structurii politice pentru alegerile parlamentare, în prezenţa liderilor centrali ai USL, Crin Antonescu, Victor Ponta, Daniel Constantin şi Liviu Dragnea. Încă de la orele 14.00, platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor a devenit neîncăpător pentru cei aproximativ 10.000 de oameni care au dorit să fie alături de candidaţii USL în prima zi de campanie electorală. Evenimentul a început, aşa cum era anunţat de organizatori, printr-un concert susţinut de Pepe, care a reuşit să-i mobilizeze pe teleormăneni şi să le confere o stare de entuziasm, care le-a folosit ulterior, în contactul cu liderii centrali ai USL. Pentru ca momentul să fie de neuitat, după ce invitaţii de la Bucureşti au coborât de pe scenă, participanţii la lansarea de candidaţi au putut asista şi la un concert susţinut de o intepretă care a făcut ravagii mai ales în rândul publicului masculin, în speţă, Elena Gheorghe.

Crin Antonescu, Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Daniel Constantin au ajuns la Alexandria în jurul orelor 16.00, când au şi urcat pe scenă. Amfitrionul serii a fost primarul alexăndrean, Victor Drăguşin, care a impresionat publicul printr-un discurs foarte viu şi care a reuşit să îi anime pe toţi cei prezenţi la manifestare prin mesaje optimiste şi bine construite din punct de vedere politic: “Domnule Liviu Dragnea, ne cunoaştem de-o viaţă. În 2008, când am preluat mandatul de primar, mi-aţi dat nişte lecţii de administraţie publică, pentru care vă mulţumesc. Mi-aţi dat atunci şi un sfat politic: “în politică, puterea se foloseşte pentru oameni şi nu împotriva lor”. Am ţinut cont de lucrul acesta şi amândoi am început construcţia Alexandriei. Alexăndrenii ştiu şi văd ce se întâmplă aici. Noi vom continua. Sunteţi, din păcate, invidiat de foarte mulţi preşedinţi de consilii judeţene, pentru că noi, teleormănenii, ştim că Teleormanul a fost un judeţ neglijat de Bucureşti şi cu toate astea peste 1 miliard de euro bani europeni au ajuns la noi în judeţ şi avem o infrastructură care este invidiată de foarte multe judeţe. Domnule Dragnea, noi vă ştim şi ştim că acolo unde veţi fi, veţi avea întotdeauna grijă de locurile de unde aţi plecat.  Şi nu veţi merge singur, ci cu o echipă de parlamentari din Teleorman, oameni dintre oameni. Alexandria şi Teleormanul au o şansă mare, ca doi din cei patru bărbaţi de stat ai României, conducători ai USL să fie candidaţii noştri. Să folosim această şansă şi pe 9 decembrie să mergem cu toţii la vot să votăm candidaţii USL pentru o Românie puternică şi demnă”.

Premierul Victor Ponta a fost, şi el într-o stare psihică foarte bună, probabil impresionat de marea de oameni care l-a aşteptat la Alexandria. Astfel, el şi-a început discursul cu un ton glumeţ şi l-a continuat cu mesaje optimiste şi încurajatoare pentru românii care şi-au pierdut în ultimii ani speranţa într-o guvernare raţională: “Mă bucur să ne revedem şi să fiu astăzi aici ca să-i dau lui Liviu Dragnea o mână de ajutor ca să devină deputat. (râde) Am primit de multe ori ajutorul de care aveam nevoie de la Liviu, am primit întotdeauna ajutorul de care aveam nevoie de la senatorul dumnevoastră, Crin Antonescu. Cred că e un moment bun pentru Alexandria, pentru Teleorman şi pentru România, este momentul în care ne pregătim să facem dreptate până la capăt, să câştigăm alegerile parlamentare, să ne ţinem de cuvânt mai departe, aşa cum ne-am ţinut de cuvânt până acum, dar mai e ceva, nu trebuie doar să îndreptăm lucrurile rele făcute de PDL, ci trebuie să aveţi ca reprezentanţi ai Teleormanului pe doi oameni care să vă facă cinste, Crin Antonescu şi Liviu Dragnea. Trebuie să ne ajutaţi să arătăm că Teleormanul are oameni  cinstiţi şi competenţi, că hoţii ca Videanu şi Niţulescu n-au ce căuta decât la închisoare. De aceea vă spun că vreau să facem dreptate până la capăt, într-o Românie puternică, o Românie în care dumneavoastră, cei care trăiţi din agricultură, să puteţi trăi decent, cei care aveţi nevoie de locuri de muncă, să beneficiaţi de ele. Eu vin şi astăzi în faţa dumneavoastră să vă amintesc că tot aici, pe această scenă, v-am spus că la un moment dat vă voi ruga pe cei din Teleorman să fiţi de acord ca Liviu Dragnea să vină la Bucureşti, alături de mine, în echipa guvernamentală ce va conduce România. Astăzi am venit să vă amintesc acest lucru. Foarte curând o să vin  să vă rog să-i daţi voie senatorului dumneavoastră, Crin Antonescu să vină la Cotroceni, pentru a fi preşedintele României”.

Daniel Constantin a amintit, la rândul său, despre relaţia specială pe care o are cu liderul PSD Teleorman, Liviu Dragnea, şi a precizat importanţa plecării sale la Bucureşti pentru a ocupa un post de deputat în Parlamentul României: “Îmi amintesc cu plăcere că în luna mai, campania electorală a început aici la Alexandria. Practic, dumneavostră sunteţi cei care au dat tonul schimbării în România. USL este acum la guvernare cu ajutorul dumneavostră. Şi trebuie să vă mulţumesc pentru acest lucru. În luna mai am văzut un entuziasm ceva mai ridicat în rândurile dumneavoastră, pot să înţeleg că astăzi nu e acelaşi entuziasm pentru că vi-l luăm din judeţ pe Liviu Dragnea… Dar chiar dacă va veni în Parlamentul României, Liviu Dragnea nu a plecat şi nu va pleca niciodată de lângă dumneavoastră”.

Măgulit de discursurile colegilor săi, dar şi de aplauzele furtunoase care i-au precedat discursul, Liviu Dragnea le-a promis teleormănenilor că va rămâne alături de ei, orice s-ar întâmpla: “Eu am ascultat cu atenţie şi interes ce au spus colegii mei… şi le mulţumesc din suflet, dar nu mă ia nimeni nicăieri. Nu plec de aici, că nu am de ce să plec. Şi, asta cu ministrul, vom vedea… E important ca atunci când venim în faţa oamenilor să cerem încredere să ne gândim ce putem face pentru ei. Nu am de ce să plec din acest  judeţ, pentru că aici m-am născut, aici am crescut, aici m-am format, aici am învăţat ce înseamnă să munceşti, ce înseamnă să te ţii de cuvânt, ce înseamnă să te chinui, ce înseamnă să rabzi, dar am învățat ceva mai important decât orice pe lume: să fiu mândru şi să nu îngenunchez niciodată. Şi dacă eu n-am îngenunchiar niciodată, este numai datorită dumneavoastră, pentru sprijinul pe care mi l-aţi tot dat de 12 ani încoace şi pentru care vă mulţumesc… Faptul că astăzi în Alexandria, în Teleorman sunt din nou alături de colegii şi prietenii mei şi pentru că, din nou, în prima zi de campanie, suntem în Alexandria, asta înseamnă că acest judeţ este un judeţ care nu va mai fi pus la marginea proiectelor de dezvoltare în această ţară, aşa cum a fost privit în ultimii ani. Dacă voi fi ales deputat de către dumneavoastră, o să exercit acea funcţie, dar tot acasă mă întorc. Pentru că, din fericire, Bucureştiul nu e departe. Şi se mai întâmplă ceva: tot aici, pe această scenă, domnul premier, prietenul meu, camaradul meu a răspuns la o întrebare de-a mea, că Autostrada Sudului va începe. Şi la începutul lunii decembrie, aici la Alexandria se va semna documentul. Dincolo de faptul că va fi o investiţie utilă pentru România, Victor a arătat că este un om de cuvânt. Merg în Parlament şi pentru a arăta că un parlamentar poate să facă mai mult decât s-a demonstrat până acum. Merg în Parlament pentru că acolo, în anul 2013 se va decide viitorul acestei ţări pentru următorii 10 ani şi vreau să fiu parte din acest proces, vreau să contribui la această construcţie. Şi nu merg singur, ci împreună cu colegii mei, Nicolae Mohanu, Adrian Simionescu,  Cătălina Ştefănescu, Crin Antonescu, Marin Almăjanu, Timotei Stuparu, Valentin Boboc şi Florică Ică Calotă. Oameni buni, în ultimii ani s-a dorit ca această ţară să nu fie una puternică. Şi România nu este puternică pentru că românii nu sunt puternici, pentru că nu s-a dorit ca românii să fie puternici. USL doreşte ca această ţară, această naţiune să fie respectată şi fiecare cetăţean să aibă dreptul la bunăstare, confort, demnitate şi respect. USL doreşte să contruiască, împreună cu dumneavoastră, România puternică. De aceea, vă cerem să fiţi lângă noi, pentru că nimeni nu trebuie să se mai gândească că în România, deciziile se iau în altă parte”.

La rândul său, Crin Antonescu a explicat, în faţa miilor de teleormăneni prezenţi al eveniment, motivele care l-au determinat să candideze în acest judeţ, determinând astfel comentarii maliţioase în presa favorabilă adversarilor politici: “Când am anunţat decizia de a candida aici, propaganda băsistă a început un mic scandal. De ce fuge Antonescu la Teleorman? Nu fug. Sunt foarte liniştit şi am venit la timp. Dragii mei, fac politică de mulţi ani. Sunt, împreună cu colegii mei, unul dintre cei care am construit USL cu valorile ei, cu programul ei, cu intenţiile ei. Ştie toată lumea cine sunt, ce am de gând, ce vreau să fac în politica acestei ţări. Aceste lucruri sunt ştiute. Am ales să candidez la Teleorman din următoarele motive: primul este acela că pe mulţi dintre dumneavoastră îi cunosc, am fost deputat de Teleorman între 2000 şi 2004, toţi oamenii pe care i-am cunoscut nu au nici un motiv să mă evite. Al doilea motiv este acela că sunteţi nişte oameni cu foarte multă pasiune. Îmi plac oamenii cu pasiune. Şi eu sunt un om  cu pasiune. .. În al treilea rând, candidatura mea aici înseamnă că din punct de vedere politic, eu am încredere în dumneavoastră şi cred că mulţi dintre dumneavoastră au încredere în mine. Dumneavoastră veţi decide dacă am făcut bine venind să candidez la Teleorman. Nu depinde de Videanu şi nu depinde nici de Băsescu, ci doar de dumneavoastră. Unii cred că eu candidez la Teleorman pentru că aici e un PSD foarte puternic. Ei da, ce ghinion pentru pedelişti, e un PSD foarte puternic! Să trăiască! Dar ce nu spun ei şi ce mulţi din ţară nu ştiu e că pe lângă un PSD foarte puternic, avem  în Teleorman şi un PNL foarte puternic”.

La finalul discursurilor, cei patru lideri ai USL au mulţumit participanţilor la lansare pentru susţinere, au promis o Românie puternică şi s-au îndreptat spre Gorj, pentru a fi alături şi de Victor Ponta, în judeţul în care el a decis să candideze.

One Comment

 1. In judetul TELEORMAN,,,,,,T O T U L ,,,,trabuie luat de
  la inceput,,,,,ca promisiunile ce se fac de candidati sa
  prinda contur mai TREBUIE CEVA ?,,,,,,CINSTE,,,,,,
  Daca in VIITOR,,,,cei ce promit marea cu sarea,,,A Z I
  vor FURA UN SINGUR LEU DIN VISTERIA ROMANIEI,,,,eu zic ,
  sa cerem o LEGE ca sa fie,,,,,SPINZURATI,,,,,,si nu
  numai pe ei ci si acolitii lor care abia asteapta aceasta
  ocazie,,,,iar JURAMINTUL sa fie completat si cu fraza,,,,
  ,,,,DACA VOI FURA UN LEU,EU,CEI CE IMI SUNT APROPIATI
  PINA LA A 5-a SPITA ,,,,SA FIM,,,,,SPINZURATI IN PUBLIC,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.