Politic

Useristul Constantin Fierăscu, administrator public la Roșiori de Vede / Nu cu mult timp în urmă, acesta spunea că este „un post nu neapărat necesar, foarte bine plătit din banii noștri”

Începând de luni, 19 septembrie, postul de administrator public în cadrul Primăriei Roșiori de Vede va fi ocupat de useristul Constantin Fierăscu, după ce Adelina Sfăt, cea care l-a ocupat până acum, și-a dat demisia.

În luna martie, atunci când aceasta a fost numită administrator al municipiului, reacția consilierului userist Constantin Fierăscu a fost una virulentă, acesta acuzând trocuri politice și înțelegeri fără legătură cu interesul alegătorilor.

Spunea, la vremea respectivă, că este dezamăgit de opțiunea Adelinei Sfăt, că ei, cei de la USR au susținut-o pe aceasta, i-au oferit sprijin pentru diverse funcții în consilii de administrație, în comisii de examen și, cu toate acestea, doamna Sfăt a preferat să meargă mână în mână cu PSD și să transforme PNL Roșiori în brelocul primarului Valerică Cîrciumaru.

Tot în martie 2022, Fierăscu declara că postul de administrator public nu este neapărat necesar și că este „un post bine plătit, foarte bine plătit pe banii noștri”.

Acum, în septembrie, se pare că useristul și-a reconsiderat „principiile” și apreciază că e mai bine ca banii noștri să devină banii săi, iar postul călduț pare să prindă utilitate dacă este ocupat de el. Nu pare să mai conteze că tot el spunea că ocuparea de posturi bănoase, de oameni numiți din pix nu reprezintă mandatul pe care roșiorenii li l-au dat. Nici că ei, cei de la USR, susțineau foarte vocal că municipiul Roșiori de Vede, administrația publică, în special, are nevoie de reforme, că pe funcții trebuie să vină oameni bine pregătiți profesional și că posturile trebuie ocupate în urma unor concursuri.

Nu mai e demult nicio surpriză în faptul că moralitatea și principialitatea nu-și găsesc locul în politica românească. Au demonstrat asta, cu vârf și îndesat, generații întregi de politicieni, de orice coloratură politică.

Însă, atunci când faci tam-tam de tinerețea și de viziunea nouă pe care vrei să o aduci în viața politică, ar trebui să știi că, la un moment dat, ipocrizia și praful aruncat în ochii alegătorilor s-ar putea să nu mai țină.

De precizat că informația privind numirea lui Constantin Fierăscu pe postul de administrator public al municipiului Roșiori de Vede a fost confirmată de primarul Valerică Cîrciumaru. Președintele USR Teleorman, Sergiu Iordan, a fost luat prin surprindere, acesta declarând că a aflat din presă.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.