Social

Urmează o săptămână de foc pentru absolvenţii clasei a VIII-a: Luni începe Evaluarea Naţională cu proba la Limba şi literatura română

Luni, 11 iunie, începe Evaluarea Naţională, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, miercuri, 13 iunie, se va desfăşura proba scrisă la matematică, iar pe 14 iunie, elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa la proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 14.00 – 19.00. Soluţionarea contestaţiilor este programată între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 23 iunie.

Elevii au avut la dispoziţie modele de subiecte elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi care, potrivit Ministerului Educaţiei, au fost construite în funcţie de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

La admiterea la liceu, va conta în proporţie de 80 la sută media generală de la Evaluarea Naţională şi 20 la sută media generală de absolvire a claselor V – VIII.

Anul trecut, la nivelul judeţului Teleorman, procentul de promovabilitate la Evaluarea Naţională a fost de doar 63,47%, cu peste 13 procente sub media naţională, rezultate mai slabe înregistrându-se doar în judeţul Giurgiu. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.