Eveniment

Urmează alte patru zile cu temperaturi ridicate/ Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo de temperaturi ridicate și disconfort termic, valabilă pentru toată țara, în intervalul 7– 11 iulie.

Potrivit meteorologilor, în perioada menționată, valul de căldură se va intensifica în regiunile vestice și sud-vestice, unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, îndeosebi în sud, arată ANM.

De altfel, în ceea ce privește estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 5-18 iulie, meteorologii transmit că, pentru Muntenia, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, vremea menținându-se călduroasă, izolat caniculară la începutul celei de-a doua săptămâni (13-14 iulie) când media maximelor va urca spre 34 de grade.

Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 31 de grade, transmite ANM.

De asemenea, probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în primele zile ale intervalului și după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.