Eveniment

Urmează alte două zile de caniculă/ Maximele termice se vor situa între 33 și 37 de grade

Un nou Cod Galben de disconfort termic accentuat și caniculă a fost emis, luni, de Administrația Națională de Meteorologie, valabil în intervalul 29 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 22:00, pentru 21 de județe și București.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii exinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 37 de grade, iar nopțile vor fi tropicale și temperaturile minime se vor situa frecvent peste 20 de grade.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales după-amiaza și seara în zonele de deal și de munte și pe alocuri în restul teritoriului, mai transmit meteorologii.

Potrivit ANM, joi, 1 iulie, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, dar disconfortul termic se va menține accentuat în sudul și estul teritoriului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.