Eveniment

UPU Alexandria, luată cu asalt de copii bolnavi

ambulanta1Deşi medicii pediatri consideră că afecţiunile uşoare pot fi rezolvate în cabinetele medicilor de familie sau în centrele de permanenţă, mulţi părinţi preferă să apeleze la serviciile medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, unde zilnic salvările aduc copii cu viroze respiratorii sau enterocolite.

Pentru că părinţii evită să meargă mai întâi la medicul de familie şi aleg să apeleze direct la camera de gardă, Secţia de Pediatrie a spitalului alexăndrean începe să devină neîncăpătoare, mai ales că de acum încolo începe sezonul gripal. Bolile de sezon îşi spun cuvântul. La începutul sezonului rece, odată cu începerea activităţii în şcoli şi grădiniţe, afecţiunile respiratorii sunt cele mai frecvente în rândul copiilor. Copiii bolnavi sunt aduşi la camera de gardă şi o parte dintre ai sunt internaţi în Secţia de Pediatrie cu afecţiuni respiratorii, care se răspândesc uşor şi rapid, dar care nu reprezintă neapărat urgenţe şi nu necesită nici internare, dar pentru că sunt prezentaţi la camera de gardă rămân pentru tratament la spital.

Medicii înţeleg foarte bine panica părinţilor, cei mai mulţi sunt părinţi la rândul lor, dar le recomandă acestora să îşi stăpânească impulsurile, pentru că de cele mai multe ori aceste afecţiuni respiratorii nu sunt neapărat urgenţe. Părinţii se adresează din teamă Unităţii de Primire Urgenţe din spital şi mai ales în week-end-uri, pentru că atunci au liber de la serviciu, dar nici medicii de familie nu au program. “Având în vedere că se apropie sezonul rece, îi sfătuim pe părinţi să meargă la medicul de familie pentru micile probleme sau pentru afecţiunile banale care pot apărea la copii, deoarece secţia spitalului este una pentru urgenţe”, spun medicii de la spital. Numai la sfârşitul săptămânii trecute s-a înregistrat o prezenţă de zeci de copii la camera de gardă, numai cu ambulanţa au fost duşi peste 30 de copii cu viroze respiratorii, dintre care foarte puţini au prezentat urgenţe. (C.P.)

One Comment

  1. al 14-lea element

    duceti-va la bagdasar arsenii unde politia de orice fel au cu doctorii si asistentii investigatia in invers
    brancardierii bateau de ani de zile pacientii in lift pe targa

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.