Social

Unul din posturile de inspector general adjunct, din nou vacant

Monica DUMITRESCU

Pentru cel de-al doilea post de inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, a cărui înfiinţare a fost aprobată de Ministerul Educaţiei începând cu 1 septembrie 2015, la solicitarea inspectorului general, prof. Valeria Gherghe, se pare că nu se găseşte persoana potrivită să-l ocupe.

Scoase la concurs în prima parte a anului 2015, celelalte două posturi de conducere din ISJ Teleorman au fost ocupate pentru o perioadă de patru ani de către Valeria Gherghe – inspector general şi Monica Coman – inspector general adjunct.

Pe cel de-al doilea post de inspector şcolar general adjunct a fost numită cu delegaţie, începând cu 1 septembrie 2015, Cristiana Savu Piper. În iunie 2016 aceasta a fost nevoită să părăsească postul după ce nu a reuşit să promoveze concursul organizat de Ministerul Educaţiei. Pe postul astfel vacantat a fost numită Iuliana Stancu. Nici aceasta nu a reuşit să se legitimeze pe post, la concursul din octombrie 2016 obţinând un punctaj mai mic decât cel necesar pomovării. Ca urmare, şi aceasta a părăsit postul, în locul său fiind numit Adrian Păun. După mai puţin de trei luni, în ianuarie 2017, şi acesta a părăsit postul preferând să preia pentru urmâtorii patru ani, funcţia de director la Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede, pe care a câştigat-o în urma promovării concursului organizat de Ministerul Educaţiei la sfârşitul anului trecut.

Astfel, postul de inspector general adjunct a rămas pentru a treia oră vacant în mai puţin de şapte luni.

La stadiu de proiect se află organizarea unui nou concurs pentru ocuparea acestui post în martie-aprilie 2017. Bursa zvonurilor spune, însă, că pe acest post va fi numită Anca Vasile, o mai veche “clientă” pentru ocuparea posturilor fără concurs. Aceasta a mai ocupat funcţia de inspector şcolar general adjunct din septembrie 2014 până în mai 2015, când postul a fost scos la concurs. Anca Vasile nu s-a înscris la concurs, preferând să se întoarcă la catedră.

În august 2016, aceasta a acceptat numirea în funcţia de director al Şcolii Gimnaziale “Ştefan cel Mare” din Alexandria, însă nu s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori din octombrie 2016, astfel că la începutul anului 2017 a revenit la catedră.

Inspectorul şcolar general, prof. Valeria Gherghe nu confirmă niciuna dintre cele două variante. Aceasta spune că, oficial, Ministerul Educaţiei nu a anunţat nicio dată pentru concursul de ocupare a posturilor de inspector şcolar general adjunct vacante, iar în ceea ce priveşte numirea cu delegaţie pe această funcţie, decizia se va lua la nivelul Ministerului Educaţiei, neavând cunoştinţă nici când şi nici cine va ocupa această funcţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.