Politic

UNPR va avea candidat la parlamentare în Teleorman

Carmen Dumitrescu

Iniţial, despre implicarea UNPR Teleorman în aceste alegeri parlamentare nu s-au ştiut prea multe lucruri. Nici măcar liderul judeţean al USL, Liviu Dragnea, nu ştia dacă acest partid şi oamenii săi din judeţ au interesul sau dorinţa de a intra în cursa electorală, chiar dacă disponibilitate pentru negocieri exista. Un lucru era, însă, cert şi anume acela că la momentul încheierii pactului de colaborare cu USL, UNPR a obţinut promisiunea potrivit căreia i se va acorda posibilitatea să-şi păstreze candidaţii în colegiile pe care le-au câştigat de-a lungul luptei politice din ultimii ani.

Între timp, lucrurile s-au mai clarificat, se pare. În interiorul USL s-au purtat unele negocieri, iar Organizaţia UNPR Teleorman a primit posibilitatea de a fi reprezentată în Parlament de un senator, în Colegiul 2 Zimnicea, în locul lui Şerban Mihăilescu.

Potrivit liderului organizaţiei judeţene, Constantin Filip, interesul UNPR Teleorman este şi a fost întotdeauna acela de a-l trimite pe Florică Mara în Parlament. Ca atare, propunerea şi susţinerea organizaţiei este îndreptată, în mod cert, în direcţia lui Florică Mara, însă negocierile continuă şi, aşa cum ne-am obişnuit să se întâmple, socoteala de la Bucureşti nu se potriveşte întotdeauna cu cea din judeţ. Pentru că, se pare, ar exista un alt nume în ecuaţia candidaturii de la parlamentare de la acest final de an, şi e vorba despre un nume cu totul şi cu totul special, el aparţinând chiar vicepreşedintelui UNPR la nivel naţional, Eugen Nicolicea. Intenţia lui Nicolicea de a candida în Teleorman este una confirmată şi de Constantin Filip, dar şi de alte surse din interiorul USL Teleorman, ceea ce ne îndreptăţeşte să credem că şansele de câştig ale candidatului UNPR din zona Zimnicea sunt destul de consistente. Dacă oamenii din UNPR Teleorman vor ajunge la aceeaşi concluzie cu cei de la Centru e încă prematur să spunem. Un lucru este cert, se pare, potrivit lui Constantin Filip, şi anume că până pe 16 octombrie se vor cunoaşte rezultatele acestor negocieri care se poartă cu atâta ardoare în aceste zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.