Politic

UNPR şi PP-DD au aprobat fuziunea prin absorbţie a PP-DD. După fuziune, Liviu Neagu este secretar general adjunct al UNPR

liviuDupă ce luni, 29 iunie, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, şi preşedintele PP-DD, Simona Man, au anunţat absorbţia de către UNPR a PP-DD, o serie de lideri ai fostului PP-DD urmând să primească funcţii în conducerea UNPR, duminică, 2 august, Conferinţa naţională a UNPR şi Congresul PP-DD, reunite în şedinţă comună, au aprobat în unanimitate fuziunea prin absorbţie cu fosta formaţiune a lui Dan Diaconescu, PP-DD.

„Vreau să ştiţi că în plan organizatoric suntem şi vom fi tot mai puternici. Noi aveam 358.000 de membri de partid înscrişi la Tribunal, cel mai mare partid din România – PSD avea vreo 500.000, iar celelalte, vreo 100.000 de membri înscrişi. În ultimele 2 luni s-au mai înscris în UNPR peste 70.000 de români. Cu dumneavoastră, în momentul de faţă, suntem peste 500.000 de membri de partid UNPR. De la 1 septembrie vreau să avem, împreună cu dumneavoastră, organizaţii UNPR în fiecare localitate a României. Este un obiectiv strategic pe care l-am trasat şi pe care împreună trebuie să-l aplicăm”, a declarat Gabriel Oprea.

Obiectivul anunţat de liderii formaţiunii este ca UNPR să devină a treia forţă politică din România.

„Este un partid al statului român, este un partid al României şi vom dovedi acest lucru. Trebuie, încet dar sigur, să decantăm în conştiinţa publică românească ceea ce înseamnă UNPR, ceea ce înseamnă seriozitatea. Trebuie să ne consolidăm ca al treilea partid din România şi să facem o singură echipă. Cine doreşte stabilitate, securitate şi seriozitate să vină la UNPR, aşa putem să strângem un milion de membri de partid. Ştiu că este greu, dar o să reuşim”, a mai precizat Gabriel Oprea.

Referitor la fuziunea cu UNPR, Liviu Neagu, preşedintele PP-DD Teleorman, a declarat: “Prin fuziunea cu UNPR se are în vedere reorganizarea PP-DD. Este vorba de o fuziune prin absorbţie şi, în ce priveşte conducerea la nivelul organizaţiilor judeţene, se va merge pe sistemul de copreşedinţi. În ce mă priveşte, voi ocupa funcţia de secretar general adjunct al UNPR la nivel naţional şi voi avea ca prioritate organizarea structurilor UNPR la nivel naţional”.

De asemenea, Liviu Neagu ocupă, în prezent, funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, în care va rămâne şi în urma fuziunii. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.