Social

Unitățile școlare din județ, verificate înaintea începerii anului școlar

Deși luni, 9 septembrie, începe un nou an școlar, 45 de unități de învățământ din Teleorman nu sunt autorizate sanitar, cele mai multe dintre nereguli fiind reprezentate de lipsa apei curente și grupurile sanitare neconforme. Pe de altă parte, nu au autorizație de securitate la incendiu 23 de clădiri în care se desfășoară activitate școlară, se arată într-o informare a Instituției Prefectului.

Potrivit sursei citate, unitățile de învățământ din județul Teleorman au fost verificate, în perioada 26.08 – 04.09, de echipe mixte formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică, Inspectorarului Școlar și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru verificarea stadiului în care se află pregătirile pentru începerea în condiții optime a anului școlar 2019-2020.

Pe durata verificărilor, au fost controlate 346 de unități școlare, și, în ceea ce privește autorizațiile sanitare, din 22 de licee unul este neautorizat, din cele 123 de școli nu sunt autorizate nouă, toate din mediul rural, iar din cele 201 grădinițe nu au autorizație sanitară 35, toate din mediul rural.

Principalele deficiențe constatate în urma verificărilor au fost lipsa apei curente la grupurile sanitare, grupurile sanitare neconforme, tencuielile exterioare, interioare și acoperișurile deteriorate, gardurile rupte sau curțile neîngrijite.

După începerea anului școlar 2019-2020, în perioada 12.09-29.09, reprezentanți ai DSP Teleorman vor verifica dacă deficiențele constatate au fost remediate la termenele stabilite, iar în caz contrar vor aplica sancțiuni contravenționale conform normelor legale în vigoare, se mai arată în informarea Instituției Prefectului. De asemenea, vor fi verificate încă o dată și unitățile școlare fără autorizație sanitară.

În ceea ce privește aurtorizațiile de securitate la incendiu, în prezent, funcționează fără autorizație 23 de clădiri. Pe de altă parte, pentru cinci dintre ele au fost eliberate avize avize de securitate la incendiu, ceea ce înseamnă că sunt în derulare investiții pentru remedierea situației.

În urma controalelor efectuate de echipele mixte, au fost constatate 311 deficiențe privind apărarea împotriva incendiilor, dintre care nouă au fost soluționate operativ, restul urmând să fie soluționate de către administratorii unităților școlare, se arată în informarea Instituției Prefectului.

În ceea ce privește principalele deficiențe constatate în timpul verificărilor, acestea au fost reprezentate de funcționarea unităților de învățământ fără deținerea autorizației de securitate la incendiu, neîntreținerea și repararea necorespunzătoare a sobelor sau netratarea lambriurilor din materiale combustibile cu substanțe de termoprotecție sau ignifuge.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.