Eveniment

Unitățile de cult vor fi verificate de pompieri

În această perioadă, premergător Sfintelor Sărbători Pascale, pompierii militari efectuează instruiri în domeniul prevenirii situațiilor de urgență cu personalul unităților de cult religios din județ, pe centre de pregătire, în orașul Videle și municipiile Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede și Alexandria.

Temele abordate vizează subiecte precum avizarea-autorizarea obiectivelor de cult, pregătirea personalului în domeniul situațiilor de urgență, în special prin exerciții de evacuare în caz de incendiu și de asigurare a primei intervenții, precum și regulile și măsurile de prevenire a incendiilor.

În vederea creșterii gradului de siguranță a populației, în această lună pompierii militari teleormăneni vor efectua mai multe controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la lăcașurile de cult unde se preconizează că vor fi aglomerări mari de persoane pe timpul slujbelor religioase.

Pompierii vor avea în atenție dotarea cu stingătoare a acestora, menținerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalațiilor electrice, stabilirea zonelor de parcare astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie afectat, respectarea tuturor normelor de prevenire și stingere a incendiilor și instruirea personalului clerical privind modul de gestionare a unei situații de urgență generată de un astfel de eveniment.

Misiunile pompierilor teleormăneni vor fi întotdeauna orientate spre creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, iar obiectivele prioritare ale instituției noastre vizează eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.