Eveniment

Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Alexandria

Marți, 24 ianuarie 2023, în municipiul Alexandria s-a desfășurat ceremonia publică ce a avut ca scop marcarea împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române. Organizatorii acestui moment solemn au fost: Instituția Prefectului Județului Teleorman, Consiliul Județean Teleorman, Primăria Municipiului Alexandria, Episcopia Alexandriei și Teleormanului și Garnizoana Alexandria. La ceremonia publică au mai luat parte și reprezentanți ai unor grupuri parlamentare, autorități publice, veterani de război și cetățeni ai municipiului Alexandria.

Ceremonia s-a deschis prin intonarea Imnului Național al României, urmat de oficierea momentului religios de către reprezentanții Episcopiei Alexandriei și Teleormanului. După finalizarea momentului religios, cuvântul a fost luat de către prefectul județului Teleorman – Haralambie Epure, vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman – Adrian Florescu și viceprimarul Augustin Ioan, fiecare dintre aceștia manifestându-și recunoștința și respectul pentru acest mare și important moment istoric sărbătorit și pentru domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cel care a stat la baza înfăptuirii Micii Uniri.

A urmat apoi depunerea de coroane și jerbe de flori la monumentul domnitorului, un scurt spectacol cultural-artistic, susținut de Ansamblul Burnasul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.